En riktig feelgoodkväll!

En riktig feelgoodkväll!

För några veckor sedan tog jag med min ”gamla” fröken till 4Goods myskväll på Rival. Med ”gammal” menar jag att hon var min lärare på högstadiet, men särskilt gammal är hon inte  🙂

Camilla är nog den bästa lärare Sverige har! Hon kom till vår klass som alldeles nyutexaminerad och fick den värsta klassen av alla… vi var verkligen inte guds bästa barn. Men hon klarade av oss alldeles galant, faktum var att hon var den enda som klarade av oss. Utan att göra något särskilt alls… hon bara var. Det är bara 11 års ålderskillnad på oss och idag är vi goda vänner. Så när jag fick två platser till inspirationskvällen, frågade jag om hon ville följa med.

4good är ett nätverk som vill sprida solsken, pepp och inspiration! De har en podd, företagsträffar och inspirationskvällar. Medlemskapet är helt gratis! Inspirationskvällarna är helt fantastiska och just den här kvällen skulle vi få höra bla Tilde de Paula Eby och Tony Irving berätta om sina livshistorier. Tilde och jag träffade första gången på någon av Rädda Barnens galor som vi bägge jobbade med för hundra år sedan. Tony har jag stött på lite då och då under åren, men aldrig jobbat med. Självklart ville jag höra mer om deras liv!

Jag kommer inte ihåg i vilken ordning föredragen var, men en snabb sammanfattning kommer här:
Tilde berättade om sin bok ”Tiden läker inga sår” som är en berättelse som hennes förmödrars liv och grunden för hennes egna rötter. Man kan väl säga att det är en jäkla tur att hon lever! Tildes liv kunde slutat i en skrubb bakom en bokhylla som 8-månadersbebis. Hela berättelsen knyts samman av en blå liten resväska… Ni kan läsa mer om boken HÄR.

Tony berättade också om sin bok som handlar om hans liv som förnekande homosexuell för att sedan komma ut och hur livet blev då. En mycket berörande berättelse, som förklarar mycket om Tony som person. Det finns alltid en anledning till varför man är som man är… den boken läser jag just nu och kommer att skriva om i Du i Fokus inom kort.

Men vi fick även höra två andra fantastiska personer berätta om sina liv och erfarenheter, nämligen Karin Volo och Cecilia Andren Nyström. Karin Volo greps på en flygplats i USA efter en arbetsresa och satt sedan oskyldigt häktad i fyra år. Ni kunde höra henne sommarprata i somras, vilken människa! Nu har hon skrivit boken från Galler till glädje: en livsresa genom 1352 dagar. Jag ska försöka låna boken och skriva om den också senare. En starkare människa får man nog leta efter! Ni kan läsa mer om henne HÄR.

Sen fick vi även höra Cecilia Andren Nyström berätta om sitt engagemang som grundare av tränarutbildningsprogrammet Futebol dá força som verkar i Moçambique. Hon ger tjejer möjlighet att röra på sej och spela fotboll på samma vilkor som killar, iaf så gott det går… Tjejerna i verksamheten får öka självförtroende och vågar på så sätt stå emot en del av det förtryck som de usätts för, men de vågar också stå upp för varandra och försvarar varandra i olika sutuationer. En helt otroligt kvinna som vi säkert kommer att höra mer om i framtiden.

Mellan föredragen får man mingla, äta och dricka lite. Vi fick testa choklad från Marabou Premium och jag hann prata lite med både Tilde och Tony. Kvällens tema var Pay it Forward, något som både jag och Camilla brinner för och stödjer helhjärtat. Så vi lämnade Rival med lätta steg och en god känsla i magen. Nästa 4Goodkväll är i februari, då är temat Spread your wings, anmäl dej du med så kanske vi ses!

De här kvällarna ger verkligen saker att tänka på. Människorna som kommer dit och berättar är helt fantastiska och jag måste säga att jag är imponerad över vilka otroligt människor det finns och som Carina och Marie på 4Good lyckas leta upp. Det är verkligen 4Good och feelgood, rakt igenom!

Träffarna är i Malmö, Göteborg och Stockholm – jag hoppas vara med i Stockholm nästa gång också. Hoppas vi ses där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *