En stoooor pusselbit är på plats

En stoooor pusselbit är på plats

Många frågar hur det är med mina föräldrar. Jo, tack – det går framåt även om det går väldigt långsamt. Det är en jäkligt lurig sjukdom, den där covid. Efter att ha sett dem sjuka, passar jag mej noga för att bli smittad.

Min mamma som är äldst och var sjukast har repat sej snabbast, konstigt nog, nu är det mest orken och tröttheten som är värst. Min pappa var kanske inte lika sjuk, men fick istället lunginflammation och hade långvarig feber. Han är lite bättre, men det går så otroligt långsamt. Fortfarande flämtar han när han pratar och han orkar nästan ingenting. Något kilo har han iaf lyckats lägga på sej och det är nästan det viktigaste av allt just nu.

En stor pusselbit föll iaf på plats under veckan och det var när Martins föräldrar fick sin första spruta. Om fyra veckor får de nästa och två veckor efter det kan de leva sitt liv nästan som vanligt igen. Sedan mars förra året har vi handlat åt dem, om en månad är det dax för dem att fixa det själva igen. Så himla skönt för dem att kunna handla när de vill och vad de vill och slippa skriva ner vilken vara, märke och antal för oss. Bara den lilla grejen som att jämföra priser, sånt som man ju gärna gör. Snart kan de göra det igen.

Som mest har vi handlat åt fyra hushåll vid en och samma handling. Det var lite knepigt faktiskt och tog lite tid, men det gick det med. De andras grejer har vi oftast kommit ihåg, till oss däremot har vi ofta missat något. Snart ska vi bara handla till oss och det kommer att kännas som det går jättesnabbt när det bara är vår lista som ska bockas av.

Snart är alltså våra föräldrar hyfsat säkra, nu är det bara vår tur kvar. Kan vi hoppas på ett vaccin till midsommar kanske? Martin är fortfarande i riskgrupp och fas 3, mina diagnoser är borttagna… ändå såg jag senast idag att jag med de olika sjukdomar jag har löper långt större risk att behöva sjukhusvård än andra om jag blir sjuk. Men men… det är som det är och bara att stå ut antar jag. Vad har man för val lixom?

Jag tvekar inte – jag kommer ta vaccinet så fort jag får. Hur tänker du?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

9 svar på ”En stoooor pusselbit är på plats

 1. Så skönt att höra att allt går åt rätt håll det glädjer mig ♥️
  Men jag vill mana till fortsatt försiktighet även när man fått de två vaccineringarna . Man kan fortfarande insjukna och vara smittspridare. Skulle till och med säga att man kanske är en farligare smittspridare då man själv oftast ej får några symtom men man smittar till de som ej fått vaccin ännu, till de vars immunitet börjar ta slut (vi vet ju inte hur länge man är skyddad efter vaccinering eller aktiv Covid sjukdom) eller de som ej kommer att kunna/vilja vaccinera sig i nuläget.
  Jag vill inte vara en dyster kvist, men faran är att när vi ”släpper fångarna loss det är vår” så får vi en rejäl ökning av smittspridning.
  Mentaliteten är att vaccinerade = jag kan inte bli sjuk (fel), jag kan inte smitta andra (fel). Jag kan umgås, resa, göra vad jag vill vilket också är fel.
  Läs mer hos folkhälsomyndigheten och på Eu:s hemsida, WHO har mycket information som är väldigt bra.
  Och var försiktig och var rädda om varandra.

  1. Som jag skriver så kan de ”nästan” gå tillbaka till sina normala liv igen. Jag vet mycket väl vad som gäller både vid antikroppar och efter vaccin. Det är dock säkrare än vad vi är, som varken har antikroppar eller vaccin.

 2. Imponerande att handla till 4 olika! Jag tycker att det är bökigt att handla till 2, haha! Kommer absolut att ta vaccinet, men antar att det dröjer. Mina föräldrar har fortfarande inte hört något, men jag håller tummarna att de snart får sin första spruta iaf.

 3. Jag känner väl att jag lär ta det när jag erbjuds men jag är lite dubbel..faktum är att jag undrar hur folk kommer bete sig när de tagit det? kommer de fortsätta följa restriktionerna eftersom de fortfarande kan smitta andra? sedan är det detta med de ständiga nya mutationerna som tycks dyka upp också, hur ska man veta att det inte plötsligt kommer en ny mutation som nuvarande vaccin inte hjälper emot..då blir man ju sjuk i alla fall.. känns som många tror att de kan leva som vanligt så fort de fått vaccin, men riktigt så enkelt är det ju inte eftersom inte alla får vaccin samtidigt

 4. Vad skönt att de blir bättre även om det tar tid. Vad bra att Martins föräldrar får vaccinet nu så de kan börja leva mer som vanligt igen 😊

 5. Så skönt att dina föräldrar piggat på sig och att vaccinet är på g för era äldre. Vi alla längtar nog massor tills att vi blivit vaccinerade och att det nu funkar som det ska

 6. Va härligt ändå attt det går åt rätt håll , förstår att de e tufft för dem och nu får vi verkligen hoppas stt till hösten att alla kan leva som normalt igen 💕 styrkekramar

 7. Skönt att de mår bättre och jag tror inte vi kommer hålla tidsplanen med vaccinet tyvärr faktiskt, men det visar sig de kanske kan jobba på i kapp. Hos oss har de inte börjat med 70åringarna ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *