Matsedel v 12 – Våffeldagen

Matsedel v 12 – Våffeldagen

Då är mars också snart förbi, en månad med skiftande väder kan man väl säga. Först blev det jättemycket vår och jag tog fram utemöblerna. Sen blev det jättemycket vinter några dagar innan det blev vår igen. Aprilväder i mars lixom. Men nu ska väl ändå våren vara här för att stanna?

Vi har haft en rätt jobbig period och har varit väldigt trötta. Så där så ögonen varit fulla med grus och gått i kors och skallen varit full med geggamoja och inte fungerat alls. Jag hoppas att kroppen ska pigga på sej lite nu, jag avskyr att inte orka nåt. Promenader har det ändå blivit, men kanske inte två stycken varje dag. Tränat har jag iaf gjort mina tre pass i veckan, men kanske inte med samma energi som vanligt.

Nu är det fullt fokus på att bli pigg igen. Jag är trött på att vara trött!

Med bra mat kommer man långt. Här är veckans meny:

Måndag: One-Pot-Pasta (Grön 11, Blå 9, Lila 9)

Tisdag: Krabb- och räkgratäng (Grön 8, Blå 7, Lila 7)

Onsdag: Kasslercurrygryta (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Torsdag: Räkor med spenat och pasta (Grön 4, Blå 4, Lila 4 plus pasta)

Fredag: Taco med hemmagjord tacokrydda (Grön/Blå/Lila 0) och ärtamole (Grön 8, Blå/Lila 0)

Lördag: Flygande Jakob (Grön 9, Blå 7, Lila 7 plus ris)

Söndag: Potatiskaka med grillad korv (Grön 21, Blå 19, Lila 5 för hela)

Våffeldagen: ”Smalare” våfflor (Grön 7, Blå 5, Lila 0 för hela satsen)

Mycket gott även denna vecka. Jag vill slå ett slag extra för potatiskakan som är jätteenkel och passar både till grillat, den fina middagen och köttbullar. Vi har faktiskt gjort den i portionsformar och haft den på nyårsafton till en finare köttbit.

Jag vill också tipsa om vår tacokrydda som är både billigare, godare och nyttigare än den köpta. Gör en rejäl omgång på en gång och ha färdigt i en burk, den passar till allt! Ärtamolen funkar bra istället för guacamole, avokado är ju ganska dyrt och ärtor är inte lika svåra att hitta mogna.

Vi äter oftast vår taco med quorn- eller kycklingfärs, med vår tacokrydda och ärtamole smakar tacon precis lika bra som vanligt – men betydligt färre kalorier/SP. Vill man kan man ju äta med salladsblad för att spara ännu fler kalorier/SP, men vi äter med tortilla och gör det med gott samvete 🙂

Å på torsdag är det våffeldagen, självklart har jag ett lite ”smalare” recept att bjuda på. Våfflor brukar annars vara en riktigt kalori- och SP-bomb, men dessa är både goda och värda sina SP.

Mycket kalori- och SP-snack, men det är ju lite så mitt liv är. Ska jag hålla vikten så är det lixom bara att tugga i mej att jag måste fortsätta att ha koll. Inte varje dag, men ofta. Har jag bara koll i vardagen, kan jag flippa ur lite andra dagar. Som tex lördagsmiddagen med Flygande Jakob 🙂

Gör en riktigt bra vecka, det ska jag göra!

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *