En vecka kvar…

En vecka kvar…

Om en vecka kan de vanligtvis inaktiva politikerna krypa tillbaka under sina stenar. Om en vecka och några timmar, vet vi valresultatet. Då får vi se om allt slit som många politiker lagt ner de senaste veckorna, har lönat sej. För det är väldigt många som slitit väldigt hårt. Jag har fd kollegor som jobbat dygnet runt med valet under senaste halvåret och nu börjar de se riktigt slitna ut. Å nu i slutet så ska det valspurtas, så det där med sömn, familjeliv och egentid finns lixom inte. De kommer att vara helt utmattade på måndagen efter valet och ett par veckor till efter det. Många tar en välbehövlig semester i oktober, en semester som de offrade i somras.

Den 20/9 vet vi om vi har ett maktskifte i landet och/eller i kommunen. När det gäller landet, så tror jag att vi får behålla alliansen. Det känns ganska säkert, tycker jag. När det gäller kommunen kan vad som helst hända. Det var nära att vi fick byta förra gången och glappet har blivit mindre och mindre för varje val. Så den här gången kan det faktiskt gå vägen. Jag tror att Botkyrka skulle tjäna på ett maktskifte. Sossarna har suttit så många år nu att de verkar vara lite för trygga på sina stolar. Trygghet är ingen bra grej när det gäller politik. Det gör att man inte jobbar framåt, utan bekvämt lutar sej tillbaka istället.

Det behövs förändring och alla makt behöver skiftas lite då och då. Det gäller i både politiken och yrkeslivet. Man ska inte sitta som chef för länge och man ska inte arbeta politiskt för länge. Man behöver se lite annat, vidga sina vyer och byta position. Komma ner på golvet lixom. Hur ska man annars kunna utvecklas? Hur ska man annars kunna se vad som händer ute i det ”riktiga” livet?

Inte långt kvar nu… snart vet vi.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *