En vecka kvar!

En vecka kvar!

Jag skulle ju varit förbi Forex igår för att växla till Dalasi, som är den valuta man använder i Gambia. Men det glömde jag så klart…

Jag kollade runt lite på Forex sida och testade tjänsten som räknar ut hur mycket pengar man kan behöva på olika resmål. Nu fanns Gambia inte med i den listan, men jag tog Kenya istället som jag tycker liknar Gambia ganska mycket när det gäller prisnivå. 4 vuxna skulle behöva 22 000!!! Men då räknade man med att betala för samtliga måltider, transporter, utflykter mm. Skulle inte tro det…

Vi har iofs halvpension och kommer ha vår egen chaufför det lilla vi använder bil, i övrigt använder vi fötterna som är gratis. I Tanzania gjorde vi av med kanske 2000… vi köper inga souvenirer, det är väl förklaringen. Så jag tror att vi kommer att växla lika mycket och sen ha med oss svenska pengar att växla om behovet uppstår. Att betala med kort skulle jag aldrig göra där.

Så det får väl bli en tur till Skärholmen på fredag för att växla pengar och fixa det sista. Tur att Forex finns på fler ställen än inne i stan, för jag tror faktiskt inte att det är öppet på Arlanda på juldagen vid 5-tiden. Å när jag skrev det var jag ju tvungen att kolla och de öppnar faktiskt 5.30 då! Så då har vi en nödlösning om det behövs och om de har Dalasi hemma… det är ju inte den vanligaste valutan att växla till direkt.

 Nu närmar det sej avresa med stormsteg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *