Ett himla bra och viktigt jobb!

Ett himla bra och viktigt jobb!

Jag har haft en herrans massa olika arbeten, som jag trivs mer eller mindre bra med. Ett av de jobb jag trivts bäst med är som ledsagare och personlig assistent. Arbeten då man verkligen känner att man gör nytta och på riktigt hjälper någon som verkligen behöver det.

Först var jag bara kompis med min blinda väninnan Eva. Självklart hjälpte jag henne i vardagen och såg det förstås inte som något jobb. Men sedan behövde hon mer specifik hjälp och då hoppade jag in som ledsagare då och då. Då började jag förstå att det faktiskt var ett jobb att hjälpa någon som saknade ett sinne eller en funktion och behöver hjälp i sin vardag.

När Eva dog och jag behövde ett extrajobb så började jag kolla in arbetsannonser på olika assistanssidor. Första assistentjobbet hade jag hos en väldigt sjuk kvinna som hade hemsjukvård. Jag var en av fyra assistenter som hjälpte henne hemma och vid sjukbesök. Där var jag i kanske ett år innan jag fick andra åtaganden och gjorde annat ett tag. Efter något år fick jag jobb hos en kvinna med MS, som jag hjälpte hemma och mest åkte runt och shoppade och hade kul med.

Tyvärr sa min kropp upp sej och när jag inte längre kunde lyfta in hennes rullstol i min bil var jag tvungen att sluta. Nu får jag nöja mej med att vara kontaktperson, då jag inte längre kan lyfta eller knappt dammsuga. Jag är alltså inte mycket till hjälp längre, tyvärr.

Men jag tycker fortfarande att personlig assistent är ett av det bästa jobb man kan ha! Att vara någons ögon, händer eller ben är faktiskt att verkligen behövas i en annan person liv. Man gör skillnad på riktigt! Jag ångrar verkligen inte att jag testat på det, det har berikat mitt liv och mej som människa.

Vill du jobba som personlig assistent i Göteborg, så kan du alltid kontakta Carelli Assistans. Ett familjeföretag med lång erfarenhet som ser till både brukarens och assistentens bästa. Mycket har förändrats sedan min tid som personlig assisten, nu får man ju tom friskvårdsbidrag! Carelli finns även på andra orter i Sverige, så kolla in dem om du är intresserad och känner att du vill jobba med något som är viktigt!

En dag kanske det blir jag som behöver söka personlig assistans själv, vem vet???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *