Ett långt kapitel är slut!

Ett långt kapitel är slut!

Vilken härlig dag! Att se sin yngste son gå till skolan sin sista dag är en känsla som är svår att beskriva. Det är en stor lättnad och lycka blandat med en stor nypa stolthet. Vi klarade det!

Den känslan var ännu starkare förra gången, kanske för att kampen med äldsta sonen var jobbigare men också för att det var första gången. Nu visste vi ju lite vad vi hade framför oss och hur saker och ting går till. Men lyckan är definitivt inte mindre, den här gången var det lixom mer definitivt. Sista gången!

Junior tog på sina finkläder och så tog vi en liten fotosession på morgonen innan han drog iväg. Medan han var i skolan fixade vi det sista, innan vi själva åkte iväg till Solna Gymnasium. Klockan 14 skulle studenterna släppas ut och vi var på plats redan strax efter 13. Där stod vi tillsammans med barnens pappa och farföräldrar och väntade in vår kompis Tomten, som skulle hämta hem sonen på sin tomte-hoj. Strax innan 14 kom han och lyckades ta sej nästan ända fram till entrén. Så är det när man är Tomte och kommer på en mullrande hoj med Jingelbells dånande mitt i sommaren. Då blir man framsläppt, till och med av Polisen  🙂

Alla ville ta kort och barnen pekade. Innan han kom frågade vi Polisen om de sett en Tomte på en HD på vägen, de bara flinade och sa nej… de trodde nog att vi gick på nåt… men när de fick se honom åkte även deras kameror fram och efteråt hjälpte de honom ut på vägen igen. Trots att sonen inte ens hade någon hjälm på skallen, den hämtade vi åt honom lite senare.

Iaf… studenterna släpptes ut och till slut hittade Junior oss och Tomten! Å när han såg oss och fattade hur han skulle bli hämtad sken han upp och började asgarva. Han boxade Tomten lite lätt i magen och sa ”så du är här minsann” och gav honom en kram. Han hade inte misstänkt något alls, så det var verkligen en lyckad överraskning som var helt i hans smak. De rullade ner för backen från skolan och 18-åringen var lycklig som en 3-åring där bak på Tomte-hojen. Som ett barn på julafton  🙂

De rullade sakta till vår bil för att byta kavajen mot mc-jacka och studentmössan mot en hjälm. Så mullrade de iväg åt sitt håll, medan vi skyndande hem. Det var inte lätt att ta sej hem genom stan och det var knappt vi hann hem innan gästerna skulle komma. Junior och Tomten fick ta ett extra varv, eftersom vi inte hunnit hem när de kom första gången. Efter ett gäng bilder åkte Tomten till nästa studenthämtning och våra gäster började droppa in. Det blev 42 stycken tror vi när vi räknade efteråt.

Alla åt av rostbiffen, laxen och potatissalladen och frossade i Budapestrullarna som Martin bakat. Många glada skratt, prat och en allmänt mysig stämning var det. Sista gänget gick vid 21-tiden och då drog Junior och hans kompis in till stan på mer firande. De har lovat att ta sista tåget hem, så jag ska få sova… När alla gått säckade vi hop i soffan. Då hade vi plockat av allt och städat undan. Alltså kunde vi ligga i soffan och bara vara… men det kröp lite i kroppen ändå, så vi tog hunden och gick en långsam runda för att syresätta hjärnan lite.

Men nu ska jag sätta mej där igen, nöjd och belåten med dagen. Lycklig över att sonens dag blev precis som han ville och att allt blev så bra som det blev. Hans betyg var strålande och han har förmodligen fast jobb redan nästa vecka. Men innan han börjar sin fasta tjänst ska han åka till Barcelona med en kompis, till London med oss, jobba på Öland och flytta. Han har en otroligt spännande tid framför sej och alla presenter idag var med tanke på hans flytt i augusti. Han fick bla en grill, bestick, glas, tallrikar, kastruller, pengar och en massa annat som är bra å ha när man ska flytta hemifrån.

Han är en lycklig 18-åring idag med hela livet framför sej och jag kan knappt vänta att få ta del av det och se vad som händer. Jag har sett min yngste son gå till skolan för sista gången idag. Nu är han vuxen på riktigt. En sån här härlig dag älskar man sina barn lite extra mycket  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *