Ett liv utan bil…

Ett liv utan bil…

Vi funderar på att sälja vår lilla bil, men undrar om vi klarar oss helt utan den. Vi har ju husbilen, men den tar man ju inte till ICA. Är det värt att ha en bil när man knappt använder den?

Vi använder vår lilla bil väldigt lite. Senaste året har vi kanske kört 200 mil. Varje mil blir väldigt dyr när man slår ihop försäkring, skatt slitage, reparationer mm. Är det värt det? Det känns inte så.

Vi började fundera på alternativ och såg att kommunen har en bilpool och bilarna är parkerade kanske 200 meter från vårt hem. Vi går förbi där varje dag och det finns alltid bilar tillgängliga. En lösning när vi faktiskt behöver en bil. Dessutom bor både ena sonen och mina föräldrar nära, det finns bilar att låna.

Så funderingarna går vidare. Klarar vi oss utan bil när vi ska storhandla, köpa större grejer eller åka iväg till återvinningen? Ja, det gör vi nog. Vi kan handla lite mindre i centrum ett par veckor och storhandla någon gång i månaden med lånad bil. Det mesta går även att gå hemkört.

Bilen vi har är gammal och reparationerna börjar bli stora och dyra. Så nästa gång den trasslar blir det nog en försäljning, istf reparation. Det skulle vara rätt skönt att slippa utgifterna för något man använder så lite. Men vi får se… vi funderar vidare…

Skulle ni kunna vara utan er bil?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Ett liv utan bil…

 1. Det går väldigt bra att klara sig utan bil. Vi tar bussen om vädret inte är med oss. Favoriten är att storhandla med hjälp av cykeln. Jag har korg på styret och två på pakethållaren. Och så en ryggsäck på det. Så veckohandlar jag utan problem.

 2. Tänkte på bilpool direkt när jag läste rubriken. Tycker absolut att ni ska testa – ni kan ju alltid köpa en ny liten bil om ni skulle inse att det inte funkar!
  Just nu är jag väldigt beroende av bil. Men det blir ju vad man gör det till! Det finns ju alltid lösningar om man vill/måste. Just nu har jag en liten bit till jobbet, skulle kanske ta 30-40 min med cykel, så inte långt egentligen. Men med dator och hund och handling blir det lite knepigare, men inte så att det inte skulle gå att lösa.

 3. Vi klarar oss inte utan bil men vi behöver endast en bil. Förr när jag bodde i Svedala cirka 2 mil från Malmö så hade vi vars sin bil. I stan känns det så onödigt dyrt med två bilar. Här kostar parkeringen en förmögenhet.
  Men om man som ni använder den ytterst sällan och har andra möjligheter…varför inte testa.
  Kram Kajsa

 4. vi (jag) köpte just idag vår andra bil. Bor dock i ett samhälle där det inte går några lokalbussar alls eller bilpool och vi har kanske 5 km till närmaste mataffär med lite större utbud. Maken jobbar dessutom skift så vi kan inte dela på en bil. Men härligt om det skulle gå och drömmer om ett mera bilfritt liv

 5. Efter ett år med bil här i stan sålde jag min i höstas. Den bara stod och blev nästan bara körd då det var städdag och den var tvungen att flyttas. Behöver jag bil lånar jag någon av killarnas. Jag gick med i en bilpool när jag sålde min som vi har i vår bostadsförening men när jag efter ett halvår inte använt mig av dem gick jag ur.

  Men sedan är det ju lite skillnad på att bo i Tumba. Där var även jag bilburen och hade inte klarat mig utan bil. Bilpool tror jag faktiskt är en bra grej att prova på i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *