En lyckad lördag

En lyckad lördag

Förra helgen var det loppis i vårt centrum. Å det gick ju så himla bra! Nu är vi återigen ett steg närmare ett liv på heltid i husbilen 🙂

Under pandemin tog vi vara på vår corontän och passade på att rensa. Inte så där lite halvdant, utan verkligen hardcore. Vi tog upp allt från källaren, lyfte ner allt från vinden och tömde förrådet. Varenda pryl gick vi igenom och sorterade i tre högar; sälja, skänka, spara. Det lilla som sparades ställdes tillbaka i plastbackar på vinden, tror det är kanske 15 stycken nu.

Från början hade vi över 20 flyttkartonger med grejer som trängdes i förrådet och skulle säljas på loppis eller via annons, mycket såldes också innan man fick lov att ha loppisar igen. Vi hade bara 3-4 kartonger kvar, mest kläder, när världen öppnade upp igen.

Då dog min svärmor och helt plötsligt stod vi med 20 flyttkartonger igen. Efter loppisen i lördags är vi nere i hälften och har fått ordning i förrådet igen. Det blev 1500 sköna pengar som vi skickar till familjen i Gambia. Alla pengar vi får in när vi säljer, går till välgörenhet. Läget för vår familj där är riktigt illa. Det är ett land som lever på turister, men det kommer inte så många turister dit nu pga världsekonomin och kriget i Ukraina. Så vi gör vad vi kan för att hjälpa till.

För varje låda som försvinner kommer vi närmare vår dröm (som numera är en plan) om ett liv på heltid i husbil. Grejer måste bort, huset ska tömmas och säljas. Nu har vi insett att ett magasin i den storlek som vi behöver, kostar ungefär lika mycket som en etta eller tom tvåa. Så det kanske blir en hyreslägenhet ändå, trots att vi egentligen inte vill ha det. Men men… det finns tid att fundera lite till.

Så fort kartongerna är ännu färre, fortsätter rensningen här hemma. Planen är att sälja huset om kanske 4-5 år och att då även gå ner i arbetstid. Vi jobbar ju redan nu precis var vi vill, men det kan ändå vara skönt att ha mer ledig tid för att hitta på lite roliga grejer. Vi har börjat titta efter en ny husbil, som är mer anpassad för det som vi behöver för ett heltidsboende.

Så nu är planen att stå på ännu fler loppisar, men det kräver ju att vi håller oss hemma lite. Den här i Tumba Centrum var väldigt lyckad, vi har hört att det ska bli fler där – typ en lördag i månaden under maj-sep – så vi bokar väl de vi kan och hoppas på lika bra försäljning igen. För varje grej som säljs, kommer vi närmare vårt mål 🙂

Är ni bra på att rensa? Säljer ni grejerna eller ger bort dem?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”En lyckad lördag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *