Ett stort frågetecken rätas ut

Ett stort frågetecken rätas ut

Ni kanske kommer ihåg att jag haft en liten knöl i mitt ena bröst? Jag besökte läkare och fick remiss till mammografi för kanske fyra veckor sedan, sen har inget hänt… förrän igår och då hände allt på en gång.

Strax innan nyår upptäckte jag en liten knöl strax under bröstvårtan på ena bröstet. Jag oroade mej inte särskilt mycket, då jag hade en likadan direkt efter bröstförminskningen. Den knölen satt i ärret och var helt ofarlig, jag tyckte att denna liknade den förra väldigt mycket. Men när den växte och blev synlig, så tyckte jag ändå att den borde kollas och tas bort. Alla knölar ska kollas, även om man inte tror att det är något allvarligt. Till saken hör att jag har cancermarkörer i blodet och bröstcancer hos flera nära anhöriga.

Så för att vara helt säker sökte jag tid på vårdcentralen där jag gått länge och fick tid inom ett par dagar. Jag fick träffa en alldeles ny läkare som arbetade sin första dag och datorn trasslade, men hon skulle skicka remiss direkt. Detta var alltså 3-4 veckor sedan och inget har hänt. Igår träffade jag min nya läkare på min nya vårdcentral och när vi ändå hade tid över tog jag upp detta. Han blev mycket förvånad och skickade en akut remiss medan jag satt där.

När jag gick ut ur hans rum ringde bröstcentrum och bad mej komma nästan direkt. Så jag åt lunch och åkte dit. Först fick jag göra mammografi och sen även ultraljud. Då såg man att knölen satt i huden och var helt ofarlig. Eftersom jag var sista patient och det fanns tid över tog man bort den direkt. En bautanål sög ur innehållet, det blödde knappt. Så himla smidigt!

När jag satt på tåget hem ringde min nya läkare för att kolla läget. Han hade fått remissvaret i sin mail och hade tid att ringa och checka av allt innan han skulle gå hem. Vilken pärla!

Så nu kan en stooor grej bockas av från ”att-göra”-listan. Så himla skönt! Och att allt gick att fixa på en och samma dag är extra bra, då är det gjort och jag kan släppa det. Yes! En sak mindre 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Ett stort frågetecken rätas ut

  1. Ibland träffar man rätt då det kommer till vårdcentraler. Har ju haft lite otur ett par månader, och då en vårdcentral är fantastisk och något blir så fel blir man besviken…

  2. Den punkten var ju himla skön att bocka av. Var iväg på mammografi i morse och i tisdags på hälsokontroller visade dottern utförligt hur jag skulle känna på brösten varje månad. Fick även råd att söka hos Genkliniken i Lund om tid för att se om jag har markörer då vi också har flera i släkten som haft bröstcancer.
    Här tycker jag vi har en fin vård i Sverige när det gäller mammografin. Så tacksam!
    Kram Kajsa

  3. Vad skönt att det gick så smidigt och att det inte var allvarligare än så! Vilken underbar läkare som ringer och kollar läget efteråt

  4. Fy tusan säger jag. Ovissheten var galet jobbig. Skönt att det gick bra Jag hade själv en knöl i ena bröstet för kanske två år sedan som de fick ta prover från och skicka till Tyskland. Den var ofarlig som tur var. Nästa vecka är det dags för ny mammo för mig. skulle knölen vuxit eller ändrats ska den tas bort. KRam på dig .

  5. Å vad skönt, på så många sätt! Skönt att det inte var något och extra skönt att allt betades av när du ändå kollade upp det! Vilken toppenläkare, det är det lilla extra som gör så mycket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *