Fem mässor på fem dagar

Fem mässor på fem dagar

Efter resan till Spanien väntade både fler resor och mera mat, men i form av mässor. Vi kom hem på tisdagen och redan på torsdagen var det dax för Travel News Market. Sveriges just nu största resemässa!

När folk ber mej beskriva bloggen eller min instagram brukar jag säga att de handlar om Hälsa, Resor och Livet. Hälsan går först, den är viktigast, men att resa och uppleva är också superviktigt för mej och för att kunna det måste jag ha hälsan. Fattar ni? Å då trasslar livet ibland till sej…

Att gå på mässa är kul, särskilt resemässor såklart. Att frossa i exotiska resmål och drömma om nya platser. Så härligt! Så det gjorde jag nästan hela torsdagen, medan Martin satt och jobbade i mässans lugnare område och gjorde mej sällskap lite då och då.

Resemässor är extra kul eftersom vi träffar både nya och gamla uppdragsgivare, samt utländska och svenska kollegor. Roligt roligt!

Redan dagen efter var det dax för tre mässor på en gång! Efter tre års uppehåll var det återigen dax för Sthlm Food & Wine, Bak- och chokladfestivalen och Allt för hälsan. Även här tog Martin plats i närmaste lugna rum, medan jag knatade runt på de olika mässorna. Den här gången skulle jag reka vad som fanns och vilka intervjuer vi skulle göra. När jag väl gjort det var det dax för Martin att komma ner på mässgolvet.

Dessutom var det Mack-SM första dagen och Årets Konditor dag två. Med laddade kameror och mikrofoner gav vi oss ut i vimlet och tog oss runt alla mässorna, samt de två tävlingarna. Till lunch på fredagen blev det att smaka alla de fem finalmackorna och till lunch på lördagen var det fem finaltårtor, helt ok!

Efter massor med timmar och mängder med steg var det dax att åka hem och redigera filmerna, samt skriva texterna. Här är filmen från Allt om Hälsan och här är Sthlm Food & Wine. Massor med jobb, men så himla kul!

Vi är rätt ensamma om att publicera receptet till vinnartårtan, den är såklart ganska komplicerad – men det är ju så kul att ändå se hur man gör. Det tycker iaf vi och det verka även andra tycka, för det är ett recept som många både läser och delar. Ni hittar det HÄR 🙂

Sen hade vi faktiskt helg några timmar på söndagen, fast då var vi tvungna att komma ikapp hemma – nästa resa närmade sej…

Å på måndagen var det en sk roadshow som också är som en slags resemässa, men betydligt mindre. Här var det först ett mingel och sk B2B (business to business) och sedan en gemensam middag där man kunde prata vidare. Detta avslutas alltid med en stor utlottning och väldigt fina priser, resor såklart. Vi vinner aldrig, men det gör inget, det är roligt ändå.

Efter så här många mässor sitter man med ett gäng visitkort och massor med nya kontakter. Ibland leder de till något, ibland inte. Hur som helst är det himla kul att träffa nya människor som har samma intresse som en själv 🙂

Nu ska vi resa lite, sen väntar Fotomässan. Vi hinner inte hem till Hus & Hem, det är som det är… Gillar ni mässor? Vilken slags mässa är roligast?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

12 svar på ”Fem mässor på fem dagar

  1. Tycker det är kul med mässor, men går allt för sällan på det. Bokmässan är väl den jag försöker besöka varje år. Via jobbet har det blivit leva och fungera ett par gånger. Gymnasiemässan stod jag själv på under flera år då jag var yrkesambassadör.

    1. Så länge man kommer direkt på morgonen, första dagen brukar det vara ok. Vi har ju även förmånen att kunna gå undan till pressrummet, där det är tyst.

  2. När jag var liten så åkte vi alltid på Skånemässan (har jag för mig att den hette). Det var ngt annorlunda och superskoj.
    Jag älskar att jobba på mässor, bland det roligaste jag någonsin gjort. Särskilt när jag jobbade på mässa i Birmingham. Sjukt kul!

  3. Det låter ju helt galet – hur hinner du med att hantera alla intryck?
    Det är kul med mässor men det är också väldigt energikrävande tycker jag. Blir lätt trött i huvudet.

  4. Jag har faktiskt sett den videon där ni testade mackorna och gick runt och kollade på sthlm food. Mackorna såg goda ut😍 Själv skulle jag vilja gå på bokmässan men får se när det blir vore kul att gå en gång iaf. Jag som älskar böcker 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *