Matsedel v 48

Matsedel v 48

Det är första advent! Hur galet är inte det? Tiden går så fort, det var ju sommar nyss. Har ni planerat något särskilt för advent? HÄR finns tips!

Vi har börjat julpynta lite smått, ljusstakarna är på plats och mycket mer än så blir det nog inte i år. Vi åker ju till Mauritius direkt efter nyår och husvakten ska inte behöva kryssa sej fram mellan julgrejerna – så det blir nog inte mer än så.

Sedan ungefär två veckor tillbaka testar vi julbord, det är en del av vårt jobb. Under pandemin blev det ingenting, men nu är det mer normala tider igen. Hittills har vi testat ett par stycken bara, men 4-5 stycken väntar inom närmaste veckan bara. Det är alltså jobb, vi äter nästan ingen julmat alls privat – inte ens på julafton. Förra året hade vi skaldjur på vårt eget julbord, det blir nog så i år med.

Men än är det ett tag kvar till jul, första veckan i december ser ut så här:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Halloumirösti (42 P för hela röstin)

Tisdag: Pizzagratinerad fisk (8 P för all fisk och sås, plus potatis)

Onsdag: Kycklingcurry med mango (13 P för all kyckling, plus ris)

Torsdag: Ost- och skinkpaj (36 P för hela)

Fredag: Stora räkor med grönsaker (2 P för allt!)

Lördag: Lövbiffsgratäng (41 P för hela)

Söndag: Kyckling med zucchinigratäng (4 P för hela)

Adventsbonus: Saffransmuffins (6 P för hela satsen)

En massa bra matlådemat den här veckan! Särskilt fisken (om man pressar potatisen funkar den att frysa), kycklingen, pajen och lövbiffsgratängen passar i matlådan – så gör mycket och fyll frysen!

Strategin för söndagarna i advent är att äta en lite snålare middag, så det får plats glögg och något snask också i dagens PP/kalori-budget. Men det gör man såklart som man vill, allt beror på vilken plan man har; att stå still, går ner eller om det är ok att gå upp lite under advent.

Fram till jul kommer ni att få ett nytt saffransrecept varje vecka 

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *