Födelsedag på Gambiafloden

Födelsedag på Gambiafloden

Idag fyller Martin år! Hela 43 år blir min toyboy 😉


Vi försökte fixa surflektioner som ska gå att få nånstans här, men lyckades inte hitta var. Så det blev inget av det… 
Istället tog vi en båttur, vilket iofs var bestämt sedan ganska länge sen. Det fick bli hans present. Så imorse kom en bil och hämtade oss vid 9 som tog oss till Denton Bridge i Banjul. Där stod Limbo och väntade vid en båt som var lastad med lunch, dryck och fiskeutrustning. 

Så drog vi iväg, vi fyra och tre i besättningen. Jag la mej till rätta i skuggan på soldäck och grabbsen började ganska snart fiska. Dagen till ära fick Martin faktiskt napp först. En liten Jotto, tror jag den hette, ungefär lika vanlig som abborre hemma. 

Sen flöt det på. Killarna fick napp i tur och ordning, men inget större. Martin och Junior lyckades däremot få varsin giftorm på kroken, inget som dödar men är riktigt smärtsamt. Så den åkte i vattnet igen, reven klipptes bara av. 
Efter några timmar fick vi en enkel lunch och sedan fortsatte fisket för killarna och slappandet för mej. Fast jag skötte faktiskt fotograferandet också! 
Att åka runt i mangroveträsken i Gambiafloden är riktigt mysigt. Det är nästa vindstilla och knappt några andra båtar. Man är helt ensam nästan överallt. Så jag låg där uppe på däck och bara njöt. Här och där stod en häger, nån fiskmås dök efter fisk och det ända som hörs är hur grabbarna småpratar. Så härligt!

När vi kom tillbaka till hotellet var vi ganska sömniga men det var bara att slänga sej in i duschen och gå ner för att äta middag. När vi var nästan färdiga kom Smile och gjorde oss sällskap. Efter en liten stund tar han fram något ur en påse. Det visar sej att han låtit sy upp en finkostym, traditionell, åt Junior. Vilken grej! Den har nog kostat honom alldeles för mycket, men vilken otroligt fin gest! Självklart provade Junior den direkt för att visa, lite stor men perfekt i våra ögon.

Nu sitter vi på hotellet och visar Smile bilderna från förra resan hit. Han tittar, pekar och frågar. Junior svarar. Han ser sej själv och ler. Så nu ska vi göra ett album med bilder från besöket i hans by, som han ska få och kan visa för familjen. Bilden vi skickade ner på honom och Junior har hedersplatsen på väggen i hans rum. Jag är så otroligt glad att killarna började prata med varandra den där dagen i januari 2013. Tänk så mycket som hänt sedan dess!

Om en stund går Martin och jag tillbaka till rummet, medan grabbarna går till puben på reggaekväll. Sista kvällen för dem att ses innan Junior åker hem, han ska bara vara med oss en vecka tyvärr. Men nästa gång blir det två veckor för oss alla! Om sisådär 3 år, å ni är välkomna att följa med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *