Förbereder långresa

Förbereder långresa

När vi kom hem efter senaste resan började vi direkt att förbereda nästa. Den var vi iväg på nu i helgen. Samtidigt har vi förberett sommarens långresa, den går inte långt bort – däremot blir den en längre tid. Vi vet faktiskt inte hur länge vi blir borta 😛

När man kommer hem efter några dagar på rull, står tvätt och gräsklippning alltid överst på listan. Men det är faktiskt samma sak när man ska iväg. Då ska trädgården också fixas och det som ska med ska tvättas. Same same, but different lixom. Mellan resorna är vi dessutom extra noga med promenader och träning. VI hittar även på en massa recept och senaste tiden har vi faktiskt varit skitduktiga med just det!

Sen ska man fixa sej själv lite också. Jag passade på att få ögonbrynen noppade och färgade ögonfransarna förra veckan. Så himla skönt att slippa mascara och sminka sej om man inte vill. Iaf 4-5 veckor som man ser lite piggare och fräschare ut. Så det gör jag gärna innan en längre resa eller under värsta pollenperioden när mascaran ändå bara rinner av pga allergi.

Nu har vi precis kommit hem från en kortare tur, bara 10-15 mil bort och bara 4-5 dagar. Vi har gjort en massa jobb, tagit bilder till texter som vår uppdragsgivare beställt av oss, testkört en slags bilbåt och lite annat. Ska skriva mer om detta inom kort. Ni som följer med på instagram @marlenerinda och @jikitaspåäventyr har lite koll.

Nu förbereder vi alltså nästa resa. Sängen i husbilen är renbäddad och trädgården är fixad. Nu ska bara huset städas så husvakten ska trivas här. Till helgen drar vi igen. Det enda vi vet är att vi kommer hem någon dag för att tvätta, när vi ändå passerar Stockholm i mitten av juli – helt hemma har vi ingen aning om när vi är igen. Förmodligen om ett par månader, vi har ingen brådska.

Första veckorna ute på rull blir i södra Sverige och i mitten av juli drar vi norröver. Det är nu vi ska samla material till texter för resten av året. Så det är bara att köra på. En och annan ledig dag blir det, men semester på riktigt tar vi i vinter. Så ser livet ut när man skriver om campingar 🙂

Nu ska bara några detaljer till fixas. Sen åker vi. Hoppas ni hänger med!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Förbereder långresa

 1. Så fint att fått det fixat och slippa sminka sig när man är på rull. Samt förstår att det är huvudsysslan när ni kommer hem att ta er igenom gräs och tvätt. Skönt att ha en långresa inplanerad nu då med nya =D

 2. Nog är det en del att stå i innan en längre resa, så även här även om vi inte längre har hus och trädgård. Vi rullar norrut på fredag och om inte vi blir uppätna av mygg eller dränkta av regn stannar vi nog borta till i slutet av juli. Då har vi några inplanerade saker på hemmaplan. Ha det riktigt fint!

 3. Ja, tänk hur mycket det är att fixa iordning innan man ska åka och sedan är det lika mycket när man kommer hem också. Ett evigt kretslopp! Men det är så värt det. Låter helt underbart med flera månader på rull.

 4. Va härligt att ni ska ut på rull igen och med massa äventyr 🙂 förstår att du ser framemot det:) vilken fin bild på dej 🙂

 5. Det är lite att fixa & förberedda när man har ett hus på hjul. Men det är värt jobbet hemma. Därför sen kan ni njuta av naturen & livet som campare =).
  Skönt att ta hand om dig själv lite. Det ska man göra! Jag brukar noppa mina ögonbryn varje gång jag har en fotvårds tid.

  Hänger gärna med på eran resa! =) Njut lite med.

  Ta hand om dig och va rädd om dig! Kram =)

 6. Ja jag såg att ni var i Kolbäck nu när ni var borta, kommer ni dit igen får du gärna säga till för jag bor inte långt bort. Låter ändå som ni kommer få en underbar sommar med husbilen 🙂

 7. Roligt att hitta hit, såg länken på Facebook. Kanske läst din blogg för länge sedan men det där med husbil och resor är en dröm också för mig. Blir kul att läsa om här då jag inte nu kan resa själv på grund av krävande heltidsjobb och ett trilskande knä. Men flyttar snart till ett gammalt hus så där blir en liten dröm uppfylld. Och vill på sikt jobba mindre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *