Vi brukar inte vara kvar sist…

Vi brukar inte vara kvar sist…

Förra veckan var vi inbjudna som gäster på en spännande bokrelease. Sammy Jeridis ”Ghettokrig” och sjätte delen i Ghettoserien kom redan veckan innan, och jag var först att få boken. Å det var en himla tur – jag hittade fel i boken, så den fick tryckas om!!!

Sammy och jag fick kontakt för ett par år sedan när hans andra bok om Ghettokungen kom ut. Då låg jag i en solstol på Gran Canaria och läste och la upp en bild på insta som jag brukar göra, som Sammy svarade på. Det visade sej att han bor på Gran Canaria. Kul sammanträffande!

Där började vårt samtal, sen har det aldrig slutat. Vi blev snart vänner på facebook och flyttade samtalet till messenger, sågs första gången på Ljudboksgalan och fick vara med när han fick ta emot Stora Ljudbokspriset för sin Ghettoserie och har sedan dess setts flera gånger. En mycket härlig människa, som jag gärna har i mitt liv och mer än gärna fortsätter samtala med.

Nu när han bjöd in till bokrelease var vi inbjudna som hans gäster, inte som press. Vi kunde alltså roa oss bäst vi ville utan att jobba, men tog ändå med filmkameran för säkerhets skull (stora systemkameran lämnade vi dock hemma). Å det var ju bra för vi fick en himla kul och intressant intervju med honom. Den kan ni se längst ner.

MEN, veckan innan var jag uppe på bokförlaget och hämtade hans senaste bok Ghettokrig. Å började läsa direkt. Den var rykande färsk, direkt från tryck – inte ens Sammy hade sett den. Så jag vågade inte ens tala om för honom att jag hade den eller lägga ut en bild på boken på instagram. När jag kommit några kapitel upptäckte jag tryckfel. Skulle jag upplysa Sammy eller bokförlaget… dilemma… Sammys sista kväll hemma med barnen… den vill man ju inte förstöra när han ska vara borta en dryg vecka.

Så jag började med att skicka ett sms till min kontakt på Bokfabriken, men fick inget svar. Jag visste ju att bokreleasen närmade sej och att böckerna skulle skickas ut till recensenter och bokhandlare direkt. Så jag tog beslutet att förstöra Sammys kväll ändå och gav honom en mindre hjärtattack. När han pussat barnen godnatt satte karusellen igång och nya böcker hann faktiskt tryckas till den stora releasen. Hade jag inte börjat läsa boken direkt och läst så snabbt som jag gör – hade felet kanske inte upptäckts i tid. Så himla skönt och mitt dåliga samvete kunde vändas till något bra, tur att jag kunde vara till hjälp.

Så det var med lätta steg vi åkte iväg till festen på Kasai på Östermalm i Stockholm. Sammy var på sitt bästa humor, dessutom nystajlad av bästa designern Peter Englund. Att gå på fest som inbjuden jämfört med att jobba är lite skillnad, iaf för oss. Vi gick lixom bara in och hade skoj, det blev inga bilder från någon röd matta, inga intervjuer – mer än med Sammy. Vi behövde inte vara på tårna hela tiden, utan satt mest och pratade med andra gäster. Lite annorlunda och himla roligt.

När de andra gästerna gick vidare, stannade vi kvar. Äntligen kunde vi prata med Sammy, nästan i lugn och ro. Vi satte oss inne i restaurangen tillsammans med 10-15 andra som också stannat kvar. De andra tog in mat, vi nöjde oss med dryck. Det var ett himla kul gäng som stannat kvar, vänner till Sammy – några hade vi träffat förut, andra var nya bekantskaper. Bland annat paret Grimwalker som gör succé med sina böcker, som vi inte hunnit läsa än… men det ska bli!

Vid 23-tiden lyfte vi på häcken och åkte hem. Kvällen var så otroligt skön och vi hade för en gång skull ingen brådska. Martin hade sovmorgon dagen efter, så vi kunde göra lite som vi ville. Vi behöver fler såna kvällar i vårt liv, för de livar verkligen upp! Härliga människor som alla bjuder på sej och dessutom bjuder in andra – det är så det ska vara. En otroligt härlig kväll!

Tack Sammy för att vi fick komma på din stora kväll och tack Alexander Erwik som fixade sommarens kanske härligaste festkväll. Den kan vi leva länge på 🙂

Boken då? Jorå, den är precis lika bra som de övriga i serien. Nä, nu ljuger jag faktiskt… den är bättre! Av alla sex delar i serien är detta och den första delen, de bästa. Ghettokrig känns dock mer genomarbetad än de andra, den är riktigt riktigt bra! Trots att den handlar om AI som är rätt knepiga grejer och sånt som Martin jobbar med, kunde han inte hitta några sakfel. Å det är ett bra betyg för att komma från min käre man.

Så LÄS böckerna! Men läs dem i ordning så ni får koll på Leon, Maggan, Sarmed, GW och alla de andra. Har ni inte läst serien så kan jag garantera en massa härliga timmars läsning. Lyckos er som har detta framför er 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

3 svar på ”Vi brukar inte vara kvar sist…

  1. Trevligt att bli inbjudna på reales fest på en bok. Ibland är det bra att få böcker innan alla andra 🙂.
    Vad bra att Sammy tog det bra & uppskattade att du uppmanade att det var ett tryckfel i boken.
    Åå paret Grimwalker är & deras böcker är såå bra! 📙😊
    Låter som en mycket härlig kväll. Skönt att komma hem i lagom tid. Inte alls för sent. Så man kan sitta uppe en stund till eller gå till sängs.

    Ta hand om dig & var rädd om dig❣🤗

  2. Åh vilken härlig releasefest! Och vilken tur att du hittade tryckfelet så de hann trycka nya böcker. För mig som författare fasar jag över att det ska bli tryckfel i mina böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *