Frossat i julgrejer!

Frossat i julgrejer!

Igår efter begravningen fick jag hjälp av Martin och Senior att plocka upp alla julgrejer från källaren. Det var 7-8 plastbackar och några kassar, allt skulle gås igenom och sorteras. Det var lixom lite för mycket att hantera, så nu skulle en del bort.

När allt stod i vardagsrummet blev det bara för mycket, så jag somnade på soffan en stund. Sen var jag redo! Varenda tomte plockades upp, en del ställde jag upp, en del las i en kasse till Junior och några las i en annan påse som ska lämnas till Second Hand. Jag vet inte om jag lyckades rensa ur särskilt mycket, men en del iaf. Vi får väl se efter jul när allt ska plockas ihop igen, hur många plastbackar det är då…

Vi ska ha ett litet glöggmingel här på onsdag och eftersom alla saker skulle kollas, så ställde jag fram allt när jag ändå höll på. När backarna var tomma var det inte tomtar precis överallt som det brukar vara, knappt några i köket ens… så en del har tydligen försvunnit. Å när vi ändå höll på så ställde vi granen på plats också. Jag byggde ihop och klädde den och sen kom Martin och ”förbättrade” mitt mästerverk… genom att sätta ögon på MIN gran!!! Lite sött blev det, men ändå… inte ens barngrejer är välkomna i min gran… och nu har den alltså ögon…

Med tomtar, ljusstakar och granen på plats kunde vi gå och lägga oss. Å idag på eftermiddagen slog jag in alla julklappar. Martin hade redan lagt dit några, så i år var jag faktiskt inte först! Men nu ligger det många fler under granen och med en månad kvar till jul kan jag konstatera att vi ligger riktigt bra till. Nu ska bara lilla toaletten julpyntas och gardinerna i köket bytas.

Å nu vet jag att många av er suckar och tycker att jag är helt galen. Men det här är mitt sätt att överleva novembermörkret och advent. Med allt julpynt blir det mysigare och varmare och jag står ut lite till, tills det vänder och blir ljusare igen. Hur gör ni? I vilken takt tar ni fram era julgrejer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *