Fyra helt olika boktips

Fyra helt olika boktips

Nu är jag bara en enda bok ifrån att börja läsa alla härliga julromaner som kommit under hösten. Jag vill riktigt grotta ner mej i dem och har därför läst allt annat först. Men om ett par dagar ska jag duka upp med glögg, skinnfällar och myskläder och bara mysläsa!

Senaste bokskörden är fyra helt skilda böcker, en romancefortsättning, en biografi och en superfeelgood och en feelgood med spänning. Jag rekommenderar alla!

En oförglömlig kyss – Julia Quinn

Sjunde och nästsista boken i serien om syskonen Bridgerton. Nu är tonen som vanligt igen och det tackar jag för. I den förra delen tappade man bort en del av bridgertonkänslan, men nu är den tillbaka.

I den här delen handlar det om Hyacinth som är mer än giftasmogen, men som absolut inte nöjer sej med första bästa. Hennes kavaljer ska ha lite innanför pannbenet, annars kan det vara. Gareth St Clair blir en god vän, men är absolut inte ett giftasämne. Eller?

Småputtrigt, gulligt, förutsägbart och alldeles bedårande. Som vanligt alltså. Ni väntar jag på juldagen när serien kommer på Netflix och sedan kommer den absolut sista boken i serien. Quinn kanske kan börja skriva om barnbarnen sen… 🙂

Ny trånad läker snart ett brustet hjärta – Eva och Mats Eriksson

Tank så härligt att skriva bok tillsammans med ett syskon eller annan familjemedlem. Den här boken är skriven av just ett syskonpar och är deras andra gemensamma projekt.

Det handlar om Rut som är 61 år när hennes man lämnar henne för en yngre kvinna. Samtidigt flyttar enda dottern och de två barnbarnen till andra sidan jorden. Allt hon levt för är plötsligt borta. Hon behöver skapa sig ett nytt liv och hon måste bygga upp sig själv igen. Vem är Rut utan man, barn och barnbarn att ta hand om? Och vem vill hon vara?

Med två nyfunna väninnor tar hon sej an livet igen och det gör hon med besked. Här snackar vi dejting, Stockholms nattliv, kärleksresor och telefonsex som bisyssla. Boken är roligt skriven och man känner igen sej i de miljöer som beskrivs tex besöken på Engelen. Det handlar om vänskap, kärlek och att återupptäcka sej själv igen. En mysig bok, men moraltanter bär dock hålla sej borta 🙂

Jag gör som jag vill – Dominika Peczynski

Jag älskade den här boken och sträckläste den! Dominika är en av en handfull kvinnor i Sverige som man bara behöver säga förnamnet på så vet alla vem man menar. Alla vet vem hon är, men kanske inte så mycket om allt hon gjort.

Boken är rapp, roligt skriven och med otroligt mycket självdistans – men även med en hel del mörker som drabbat henne genom åren. Självklart avhandlas hela resan med Army of Lovers, men även flykten från Polen och relationen till föräldrarna. Allt är så oerhört intressant att det är väldigt svårt att lägga ifrån sej boken.

Jag saknar dock en och annan bild, inte som att jag velat haft en bilderbok -men jag hade velat se bilder från hemorten i Polen, bilder från barndomen, från modelltiden och turnéer osv. För att det hade varit kul att se helt enkelt.

Jag har träffat Dominika flera gånger och även varit hemma i den våning på Östermalm som det pratas om i boken. Jag kan inte säga att jag har en annan bild av henne nu, men däremot att jag förstår hennes person lite bättre. En mycket fascinerande kvinna, otroligt karismatiskt och väldigt intelligent. En kvinna som jag gillar väldigt mycket. Läs boken!

Med hjärtat som insats – Simona Ahrnstedt

När Dessie och Sam var unga älskade de varandra till vanvett. Men på en fest krossades deras kärlek och brutalt drevs de isär. Femton år senare möts de igen, hon som säkerhetsexpert med erfarenheter från krigszoner, som nu ska ta hand om och ansvara över hotellmogulen Sams säkerhet.

Jag har inte läst något av Simona Ahrnstedt förut, men det kommer jag att göra nu! Det handlar om svek, missförstånd, lögner, avundsjuka och förstås om kärlek. Storyn är rätt förutsägbar kan man tycka, men det är också spännande och med härliga tvister. Feelgood med lite extra allt, kan man kanske säga.

Ja, fyra helt olika böcker alltså. Kanske ett och annat julklappstips?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *