Gåmed i Anonyma klubben

Gåmed i Anonyma klubben

Anonyma klubben är ett sällskap som tilltalar mej mycket!
 
Det är fritt medlemskap, kostar gratis. Det enda man ska göra för att tillhöra denna gemytliga skaran är att ge bort olika grejer anonymt. Om jag tex köper en ros en dag, så kan jag köpa en till och be kassörskan ge den till nästa kund. Eller gå in på pressbyrån, betala för en tidning och be kassören ge den till näste man som han/hon tycker är extra i behov av en tidning.
 
Så funkar det! Man ger bort en liten symbolisk grej, mottagaren vet inte vem det är och behöver inte stå i tacksamhetsskuld till någon. Ett perfekt sätt för mej att förgylla min tillvaro!
 
Jag hörde om två olika fall: den ena var en familj i Stockholm tror jag som gick på hötorget för att bara titta. Barnen ville ha jordgubbar, men mamma hade inte så mycket pengar kvar. Trots detta ville hon ändå köpa lite jordgubbar och frågade hur mycket hon fick för de pengar hon hade. Då säger försäljaren att det redan är förbetalt för tre liter från anonyma klubben. Detta var sedan sommarens höjdpunkt och ett stort samtalsämne bland släkt och vänner. En annan händelse var en kvinna i norge som skulle betala för bensin, kassören talade om för henne att anonyma klubben redan betalt för hennes bensin – så hon kunde glatt stoppa ner pengarna igen.
 
Så om du också vill tillhöra anonyma klubben är det bara att ge bort något och hälsa från Anonyma Klubben! Det ska iaf jag göra (men jag ger ofta bort saker icke anonymt också…)
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *