Måste man visa när man tränar?

Måste man visa när man tränar?

Varför visar vissa av oss upp bilder i sociala medier när vi tränar? Varför inte undrar jag? Varför lägger man upp bilder överhuvudtaget? Varför visar man upp sina barn, maten man lagat, plagget man sytt eller sina husdjur? Jo, för att man är stolt såklart!

Skrollar man igenom flödet på Facebook eller instagram slås man ganska omgående av att där är mest bilder på barn, husdjur och mat. Sen går det en hel del efter årstid och aktuella händelser också, just nu är det snö som gäller såklart.

Allt verkar helt ok att lägga ut och visa upp, förutom just de där träningsbilderna och detta tycker jag är riktigt intressant! Att lägga ut bilder på barn och husdjur säger ingen något om, men en träningsbild… oj, så den kan reta upp folk. Så till den milda grad att man tom gör humorbilder och sk mem av eller om dem. Jag har faktiskt även fått en hel del skit, både från folk jag känner och helt okända.

Jag erkänner, jag tycker det är skittråkigt med bilder på barn. Men inte sjutton gnäller jag på dem som lägger upp dem, jag skrollar bara vidare. Men oftast gör jag en tumme upp faktiskt, för att visa respekt för personen som lagt upp bilden. Varför inte lixom?

Och jag är ju en av dem som lägger upp träningsbilder, utan att skämmas ett ögonblick. För mej handlar det nämligen om att visa att även en liten tant på snart 51 år kan ta tag i sin hälsa och komma i form. Dessutom med små medel, utan att tokträna, lyfta tunga vikter eller springa maraton sju dagar i veckan.

Med mina bilder vill jag inspirera, peppa, ge tips och idéer. Få folk att ta tag i sin hälsa genom att se hur enkelt det faktisk är. Och vet ni? Jag lyckas väldigt bra med det. Jag får meddelanden nästan varenda dag att folk har börjat med mitt träningsprogram eller går ut och går när jag går ut och går. Just för att jag inte krånglar till det, utan inspirerar till enkel träning. Det är en rätt cool vetskap och känsla att veta att när jag tränar, må-on-fr- så gör ett gäng till det. Precis samtidigt, precis samma övningar.

Så till dem som undrar om man verkligen måste lägga upp en bild varje gång man tränar vill jag ställa en motfråga: Vad är det som stör er? Jag har tagit tag i min hälsa, för att jag vill att min kropp ska göra det jag ber den om så länge som möjligt. OCH jag vill att andra ska se hur enkelt det kan vara. Jag vill att andra också ska känna hur härligt det är att ha en kropp som fungera och som känns starkare idag än när jag var 25. Jag vill att även ni ska få chansen att känna samma sak och må minst lika bra.

Jag frågar igen; Vad är det som stör en del med mina och andras träningsbilder? Vad har ni som läser detta för teori?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

32 svar på ”Måste man visa när man tränar?

 1. Det är nog det dåliga samvetet som gör att folk retar sig på träningsbilder. Framför allt när det är hemmaträning, för då finns det inget argument för att inte träna. Jag tycker träningsbilder är inspirerande och man får nya tips och idéer.

 2. Jag tror att folk stör sig på det för att det pockar på deras egna dåliga samvete, precis som Helena skriver. Jag delar ju själv många träningsbilderför jag vill inspirera och tycker det är kul.

 3. för mig får folk lägga upp vilka bilder de vill. det stör inte mig. Men tror att många triggas av träningsbilder på ett eller annat sätt, att de kanske bidrar till den träningshets som tyvärr råder idag och att man måste vara ”smal och vältränad” för att lyckas

  1. Därför skriver jag aldrig om vikt och siffror. Jag vill bara att alla ska tänka på sin hälsa och att man kan bli med hälsosam och må bättre med väldigt små medel 🙂

 4. Det kallas för den svenska avundsjukan. Folk generellt verka ha ont av andra människor lycka och välgång. Vilket är ett märkligt beteende…precis som lättkränktheten.
  Jag tycker du är bra! Peppar och ger bra input. Keep on!
  Kram Kajsa

 5. Jag visste faktiskt inte att folk irriterade sig på det…jag förstår inte att man irriterar sig överhuvudtaget över vad andra lägger ut…man behöver ju inte läsa eller titta. Jag vet att jag hade en fb-vän som alltid klagade på hur ont hon hade på olika ställen…dag ut och dag in. men inte ville jag såra henne med neg kommentarer. Bara scrolla förbi och sätta henne som icke ”bästa vän” utan att ta bort henne eller så.
  Jag tycker det är kul med träningsbilder…det ger mig en spark i baken.

 6. Ja jag tycker man ska få lägga upp vad man själv vill, oftast är det som du skriver att man är stolt över den eller det man gjort. 🙂 Men klart en del känner väl att de inte kan prestera så bra om de irriterar sig på träningsbildr kanske. 🤔

 7. Haha jaja men den här kängan är ju till mig, det fattar jag ju. Jag har aldrig påstått att jag inte gillar träningsbilder eller pepp-bilder.
  Den bilden är verkligen ett skämt.. BIG TIME. Det förstod alla som såg den men kanske inte alla då

  Mina ord till texten skrev också som kontenta att det var jobbigt för såna som mig som är lata och inte tränar och alla andra flitiga får oss till att få dåligt samvete. Det var det som det handlade om, och inte ett klagomål på alla fitbit, google maps, eller andra appar som visar hur långt man sprungit på vilken tid.

  1. Som jag sa till dej, var det inte alls en känga bara till dej – men det var du som till slut fick mej att reagera 🙂

 8. Jag tror att det är så att det människor ogillar eller inte skickar like på träningsbilder för att de själva önskar att det var dem själva. De är nog lite avis helt enkelt. Jag själv gillar ju bloggar som handlar om personens liv och då faller träningen in hos många.

 9. Alla gillar vi olika saker 💗 älskar bilder på barn, mat och annat.
  Tycker alla ska få lägga upp vsd dom vill, gillar man inte kan man ju bara gå vidare.
  Jag kanske inte är mest förtjust i träningsbilder men jag gillar ändå och älskar folk som inspirerar och brinner för saker.
  Självklart ska du lägga ut dina bilder , du motiverar garanterat. Kram

 10. Det handlar ofta om avundssjuka och var och en skriver om sitt och sina intressen. Tycker att man ska få vara i fred och inte pikas för ens bloggar.

  Skriv om det du vill för det är din blogg. Låt dig själv inspireras av dem som inspireras av dig. Det är de som är viktigare <3

 11. Jag stör mig inte så. Lägger ju själv upp då jag tränade som mest, Likaså då jag går långa promenader. Många triggades av att jag var på gymmet klockan 6, men jag var vaken och då var det lättast för mig. Jag kunde inte förstå hur man kunde gå dit klockan 22 🙂 Tror inte det handlar om dåligt samvete, eller avundsjuka mm. Är man överviktig eller extremt otränad så känns vissa träningsbilder som ouppnåligt. PT jag hade lärde mig så extremt mycket då det kom till sådana saker.

  1. Å jag skriver ju aldrig om vikt i siffror, utan att allt handlar om hälsa och att alla kan bli liiiite mer hälsosamma med små medel.

 12. Tror att folk blir inte gillar träningsbilder för att de själva får dåligt samvete som de flesta andra skrivit, själv tycker jag att alla ska få blogga om det de själva vill, tycker det är inspirerande när folk lyckas med saker de haft som mål..

 13. Jag lägger upp både träningsbilder och barnbilder så jag hamnar väl på folks jobbiga lista för det 😅
  Men det är precis som du säger, jag är stolt över det jag eller min familj gör så då vill jag dela med mig av det! Sen får folk tycka vad dem vill om det. Mycket grundar sig nog i avundsjuka just när det gäller träningsbilder

 14. Jg tror att folk känner sej kanske lite avesjuka på dom som. Faktisgt orkar ta tag i träningen 😊 jag tycker det är kul med tränings inlägg

 15. Tråkigt att du fått skit för vad du lägger upp, det är upp till var och en vad man vill dela tycker jag. Scrollar förbi saker som inte intresserar mig just då. Idag kanske jag scrollar förbi en träningsbild, imorgon kanske jag scrollar förbi en vinterbild. Det är kanske är bilden i sig som inte tilltalar mig just den stunden jag ser den. Det innebär inte att jag stör mig eller ogillar något.
  Klart du ska dela sådant som du är stolt över eller som du tror kan inspirera andra! Kör på bara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *