Ge mej förslag…

Ge mej förslag…

… på kvinnliga förebilder tack!

Igår var det ju Internationella Kvinnodagen och på flera håll uppmanades man att nämna sina kvinnliga förebilder. Man skulle gärna ”tagga” dem också på FB så kunde man vinna något, vackert så…

Men hur jag än funderade så kom jag inte på någon, det är väl ganska illa va? Jag tycker att Jane Goodall är en fantastiskt människa som gett sitt liv för att hjälpa schimpanserna och självklart är väl Moder Teresa en förebild för oss alla. Men jag skulle gärna ha en förebild som lever och verkar idag! Här! Men vem skulle det vara? Min vän Linda är förstås en bra förebild, Linda som hjälper oss att hjälpa vår familj i Gambia och som själv hjälper hela landet på olika sätt. Men det måste ju finnas fler!

När jag pratade med Martin om det så sa han direkt Marit Paulsen. En stark kvinna som kämpar för det hon brinner för och inte viker för något alls. Ja, kanske det! Även om man inte tycker lika i alla frågor så är hon definitivt en kvinna som kämpar för det hon tror på. Men är hon en förebild för mej?

Man kanske först ska ställa sej frågan vad en förebild är och respresenterar. För mej är en förebild en person som jag tycker är klok, som inte är rädd för konflikter men sällan hamnar i dem heller. En enkel person som tar hand både om sej själv och andra och som bjuder på sin kunskap och inte dömer någon. Typ Dalai Lama, men han är ju man!

Så nu vill jag att ni ger mej förslag på kvinnliga förebilder (andra än era mammor), så får vi se sen om det är någon som jag kan ta till mej och ha som min förebild också. Det är alltså en seriös fråga från mej, för det måste ju finnas bra kvinnor!!! Varför kommer jag inte på några då??? Å nu när jag ställt frågan och funderar ordentligt kanske jag kommer på någon helt på egen hand också  🙂

Alltså: Vem är er kvinnliga förebild och varför?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *