I min rosa boa…

I min rosa boa…

Men fixade naglar, dunboan fluffad och biljetterna i handen drog vi iväg till Friends Arena igår på genrepet av finalen till melodifestivalen. Grabbarna var förstås med och hundvakten inkallad.

Först åt vi middag i Solna på ett ställe som Junior brukade äta på när han gick i skolan där. Jag tog en pasta som smakade sådär, men det är väldigt bra just nu att maten inte är supergod. Då äter jag lite mindre och har chansen att nå målet  :-p

Sen gick vi till Friends och visade upp våra biljetter. Jag hade hängt på låset när de släpptes i oktober för att få de bästa platserna av de som inte var dyrast. Det var ju julklappar till familjen! Så det blev i mitten på första bänk på andra balkong, helt ok! Men när vi kom in så var andra balkongen stängd pga för lite sålda biljetter, så vi fick biljetter längre ner istället. Himla bra – eller inte… våra nya platser var iofs närmare scen men väldigt mycket på sidan så man nästan fick vrida skallen ur led för att se allt. Det tänkte jag inte nöja mej med!

Så jag gick tillbaka med biljetterna, förklarade att de var presenter och att jag noga valt ut biljetterna och inte tyckte att det här bytet alls motsvarade det vi hade innan. De fick sätta oss var de ville, högt eller lågt  – så länge det var rakt framför scen som jag från början valt. Å visst fick vi det! Lite högre upp, men nu direkt under de platser vi köpt från början. Å alldeles ovanför greenroom skulle det visa sej. Jag må låta som en gnällig människa, men jag vill faktiskt bara ha det jag köpt från början och betalat för. Det kostade ändå  460 kr per biljett! Å det blev ju faktiskt jättebra efter bytet  🙂

Så körde allt igång och trots att det var genrep så var det bara på ett par ställen som man fick ta om för att det skulle bli helt rätt. Det brukar vara betydligt fler gånger… Det var väldigt många barnfamiljer på plats och man såg tydligt att Yohio och Ace Wilder var mest poppis bland ungarna och även Oscar Zia. Det var många hemsnickrade skyltar som hölls upp.

Scenen var himla snygg precis som alla nummer och hela produktionen. Det enda jag reagerade på var kanske att Charlotte Perelli hade så kort kjol att trosorna syntes, men det kanske var meningen… snyggt var det inte! Så bered er på en troschock ikväll i inledningsnumret, om hon inte byter alltså… vilket jag skulle jag göra om jag var hon. Som vanligt var pausnumret det bästa av allt! Ett ABBA-medley med en massa godingar med bla Malena Ernman och Marie Bergman.

Numrena betades av och många var väldigt bra! Det är svårt att välja ut en favorit. Jag vet vilka jag inte gillar och det är Ellen och Linus låtar, den som däremot fastande mest var Sanna Nielsens och i morse hade jag Ace Wilder i skallen när jag vaknade. Det kanske säger något om vem som borde vinna? Å andra sidan var Helena Paparizou och Alcazar också bra. Det är himla svårt! Men beror det på den internationella juryn så tror jag att Helena Paparizou ligger bra till och hon skulle nog kunna gå långt i Eurovision.

Men jag kan ha jättfel! Vad tror ni och vad hoppas ni? Det är ju två skilda saker lixom… Ikväll vet vi  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *