Har du någon fobi?

Har du någon fobi?

Det här med fobier är både spännande, intressant och lite äckligt. Många är livrädda för ormar, kan inte ens se dem på bild och då räknas det väl som fobi antar jag. För andra kan det handla om att hålla tal, öppna platser, att kräkas mm. För mej är det fötter…

Jag avskyr fötter! Inte så att jag inte kan se fötter, men jag tycker de är himla äckliga! Nu är detta inget större problem, men det har faktiskt varit. Små söta bebisfötter kan jag tom pussa på, iaf om de är torra. Upp till 1-2 år sådär… När barnen inte hade små söta bebisfötter längre, utan lite större ”innanpubertetenfötter” blev det lite knepigare.

Mina killar var ju fortfarande barn och villa gärna mysa, lägga fötterna i mitt knä osv… uäck! Pojksvettiga 37:or är inte mysiga! Min ena son fick dessutom väldigt stora fötter, väldigt snabbt… 45:or på en 14-årig pubertal grabb är inte min grej kan man väl säga. I den åldern doftar de inte hallon heller.

Både killarna och deras kompisar fick ta av sej skorna på trappen, både för att vädra ur och för att slippa stanken inne. En av deras kompisar hade en tåbira utan dess like! Men han tog snällt av sej skorna utanför och sa inget mer om det.

Nu är problemet med barnens fötter borta, de har ju flyttat. Men jag kan se ovårdade fötter i sandaler på tåget och tycker det är jätteäckligt. Gulaktiga, alldeles för långa tånaglar, stora sprickor på hälarna osv… blä! Så svårt är det väl inte att klippa naglarna, måla dem och smörja in hälarna då och då. Äldre män har gärna en liten hårtofs på varje tå också… fyyy!

Så länge fötterna håller sej på sin kant är det nästan ok, men skulle de råka nudda vid mej då mår jag nästan illa. Så äckligt!!! En fot ska vara välvårdad, iaf fått lite kärlek och ha nerklippta tånaglar. Punkt. Klart det kan vara lite förhårdnader osv, men det syns ju om ägaren till foten försökt göra något åt det. Å man får absolut inte pilla på sina fötter bland folk! Hur äckligt är inte det! Jag menar… en svettig fot, en hand pillar foten och sen ska den där handen hälsa på mej… näääää!!!

Konstigt nog så är Martins fötter nästan ok, kanske för att de inte är kalla eller svettiga… jag kan killa honom under fötterna och hålla på dem – men inte gärna massera dem. Mina är bara fula. Fötter är fula.

Detta är alltså min fobi, jag tror inte att jag har fler fobier faktiskt, skulle vara älgar då kanske… har du någon fobi?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *