Här har pluggats!

Här har pluggats!

Vi tog en sväng med Baileys, var ute i nästan en timme i duggregnet. Det var ganska skönt även om det var iskallt om händerna.
 
När vi kom in gjorde jag svenska med Junior och Vännen historia med Senior. Senior har en stor uppgift om andra världskriget där han ska redogöra för varför andra världskriget startade och hur man borde ha kunnat stoppa det. Han skulle också göra en propagandaaffisch av nåt slag och valde en affisch om OS och Kina. Vännen är väldigt intresserad av historia och engagerade sej med hull och hår. Tur var väl det, för uppgiften var svår och jag är inte sådär väldigt intresserad av just andra Världskriget.
 
Svenska däremot är helt min grej. Junior och jag har gått igenom hur man gör en tidning och hur man skriver insändare, notiser, artiklar och reportage. Nästa steg är att göra en egen tidning, men ledare, reklam och allt. Det här är en jättekul uppgift tycker jag och jag hjälper honom gärna när jag har tid.
 
Det känns som jag har försummat killarnas skolarbete en hel del under våren. Jag har jobbat mer än jag gjort tidigare och är van vid. Därför inte hunnit engagera mej som tidigare, därför har de väl inte riktigt gjort lika mycket som tidigare heller. Men den här helgen hade vi tid och Vännen tycker det är skoj – därför kunde vi ta varsin unges behov och hjälpa dem på varsitt håll. Så nu är de ikapp igen och alla är nöjda och glada.
 
Seniors uppgift var svår och jag tycker synd om de elever som inte har samma stöd hemifrån. Jag hade aldrig klarat uppgiften i deras ålder och undrar hur vissa av eleverna ska få G…
 
Min ungar är iaf i hamn, mer kan jag inte göra just nu för andras ungar!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *