Hemma-mammor = avelskossor?

Hemma-mammor = avelskossor?

Tittar just nu på Tv1 och Debatt om hemmaföräldrarnas vara eller icke vara. Jag kan inte förstå motsättningen att man inte kan vara för jämställdhet om man vill vara hemma med sina barn…
 
Vem har sagt att det är just mammorna som ska vara hemma? Haro som arbetar för valfrihet inom barnomsorgen, menar ju att det är föräldrarna själva som ska ta beslutet om vart barnen ska vara på dagtid. Detta oavsett inkomst, det är här det kontroversiella kommer in…
 
Jag själv har varit hemma med mina barn i 10 år och aldrig känt mej ett dugg ojämställd gentemot min man. Jag valde själv, jag gick inte i någon fälla och vill inte bli idiotförklarad för det!
 
 

5 svar på ”Hemma-mammor = avelskossor?

 1. att vara hemma…… det blev också tio år. Kunde inte tänka mig något annat. Varför skaffa 3 barn till världen och låta andra uppfostra dom. Gubben hade bara karriär i huvudet. Så, inget svårt val……….

 2. Jag har jobbat och slitit som ensam inkomsttagare i familjen, så att min fru kunnat vara hemma med vår nu 10-åriga dotter. Hon sade upp sig när hon blev gravid – folk höll få att få blodstörtning!
  Jag har hamnat i en mansfälla och det enda jag fått som tack är
  misstänkliggöranden om att jag skulle vara en karriärsugen mansgris. "Otack är världens lön"

 3. Vam har patent på att värdera jobb kontra hemarbete? I debatten framställs det som om arbete utanför hemmet värderas högre än hemarbete. Var och en måste följa sina värderingar. Det kan vara en kvinnofälla och tillika mansfälla (har vi hört det ordet?) att inte göra det som man innerst inne vill

 4. en sån fråga är en sån som kan vändas och missförstås efter tycke och smak.
  Det bästa är att gå efter sin egen känsla för vad sommär rätt. Strunta i alla andras skitsnack
  *kram*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *