Himla god lakritsfudge!!!
Jag ÄLSKAR lakrits!
Så jag ser väldigt mycket fram emot att få göra debut på Finska Lakritsfestivalen i Helsingfors om ett par veckor. Under tiden experimenterar vi lite här hemma. Jag kommer med idéer som Martin får förverkliga åt mej. Den här gången var det med Lakritssirap från Lakritsfabriken i Ramlösa.
Till 25-30 bitar behöver du:
- 3 dl socker
- 3 msk lakritssirap (tex Lakritsfabrikens)
- 1,5 dl grädde
- 50 g smör
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Häll i alla ingredienser i
en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
Låt koka kraftigt 7-10 minuter och rör om då och då. Gör
kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens (droppa lite smet i
kallt vatten,
när de går att forma smeten till en kula med fingrarna är
den lagom).
Häll smeten i en baklåtspappersklädd form (ca 20 x20 cm) och
ställ svalt. När fudgen stelnat skär du den i bitar.
Den som tycker om lakrits är nära himmelriket! Så testa!!!