Himmelriket för en lakritsälskare!

Himmelriket för en lakritsälskare!

Jag ÄLSKAR godis! Särskilt lakrits. Å den får gärna vara tillsammans med choklad. Salmiakki är en av favoriterna, men nästan vad som helst går in i min mun. Därför är det extra trevligt när det kommer en inbjudan från Tuja och Anette som arrangerar Lakritsfestivalen. Då kommer man som ett skott och äter inte innan…

Snart är det dax för Lakritsfestivalen igen (21-22/3) och igår skulle årets lakritsdrink utses, vi skulle få testa nya choklad och dessutom prova en hel meny med rätter innehållande lakrits. En sån kväll ser man väldigt mycket fram emot och nästan springer till!

Vi var inte särskilt många, kanske 15-18 stycken. Först fick vi en liten lektion i lakritsens historia och smaka olika lakritssorter. Sen blev vi serverade fyra smakprover på drinkar och fick rösta fram årets lakritsdrink. Min favorit var den första som smakade både lakrits och hallon, nr 2 smakade mycket lakrits men lite för mycket sprit, nr 3 var lite bubbelgumsaktig i smaken och nr 4 var mest violsmak och det gillar jag inte! Det var nr 2 som vann (den längst till vänster på bilden), drinkreceptet kommer jag att lägga ut inom kort.

Efter drinkarna fick vi smaka lakritsmenyn som kommer att kunna avnjutas för bara 395 kr under festivalveckan på Quality Hotell Globe. Till förrätt var det hjort med lingon och en lakritsgele som var gudomlig! Varmrätten bestod av en sammetslen lax med balsamico och lakritssås och till efterrätt var det en citronkaka med lakritsmaräng (har jag för mej att de sa). Jag njöt verkligen av maten och lyssnade kanske inte så noga till detaljerna, men så fort jag får veta exakt vad jag åt ska jag berätta det för er. Jag kan iaf säga att den menyn definitivt är värd varenda öre! Jag har sällan smakat så god mat!

Efter allt gott rullade vi hemåt mätta och belåtna. Nu ser jag ännu mer fram emot att lakritsfestivalen kör igång. Det är verkligen lakritshimlen för den som gillar lakrits. Och nu kan man alltså även äta en hel meny med smarrig mat och bo på det numera omdöpa Lakritshotellet som ligger i anslutning till Globen. Inte nog med att vi fick en massa gott på plats, vi fick en härlig goodiebag med oss hem också, som jag har snaskat på medan jag jobbat nu på förmiddagen. Snön vräker ner utanför, så nåt måste man ju trösta sej med  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *