Hotel Primavera vid lago Maggiore

Hotel Primavera vid lago Maggiore

Jag har alltså varit i Italien en snabbis. Jag åkte i onsdagsmorse och kom hem igår. Fem intensiva dagar i norra Italien i området runt sjön Maggiore. Här är sååå fint och finns massor att se och göra!

För de allra flesta är Italien synonymt med Rom, Toscana, Venedig eller kanske Milano. Norra talien är ett blankt fält för många och Piemonte är mest ett vin, eller kanske en region… och det var just till Piemonte jag åkte.

Piemonte ligger i nordvästra Italien och omges på tre sidor av alper, med Schweiz i norr och Frankrike i väster. Här finns en mängd mindre provinser, en av dem är Verbano Cusio Ossola. Ungefär 1 timma (45 km) från Milanos flygplats, ligger den lilla staden Stresa. Detta var mitt mål de första dagarna.

Vi bodde på Hotel Primvera som ligger otroligt fint precis vid vattnet. Hotellet har en stor parkering en bit bort, så man kan faktiskt komma med bil och sedan ha en helt bilfri vistelse. Eller be om transfer, så fixar hotellet det. Men här finns även en tågstation i närheten och tåget går direkt från Milano. Det är alltså enkelt att ta sej hit på vilket sätt man än väljer.

Sjön Maggiore är 66 kn lång och därmed Italiens största sjö, den börjar faktiskt i Schweiz, här finns flera små öar och pittoreska städer. Det var området runt sjön som vi var här för att utforska och anledningen till resan. Tyvärr hann vi se väldigt lite av staden Stresa, då alla aktiviteter var runt omkring. Men det betyder att jag måste komma tillbaka och det gör jag gärna!

Vårt hotell ja. Som sagt var det ett perfekt läge i gamla stan, nära vattnet och båtarna ut till öarna, mitt i smeten med både butiker och restauranger. Hotell Primavera är ett medelklasshotell med 37 rum, pris från 85 Euro. I hotellet finns egentligen inte så mycket mer än en frukostmatsal men det räcker jättebra. Rummen är lagom stora, med bra wi-fi och allt annat som man behöver. Det är iofs lite ljud utanför eftersom det ligger mitt i smeten, men det låter ändå inte särskilt mycket. Jag störs av allt, men detta var helt ok. Förutom fredagmornar, då tömmer man glas från restaurangerna vid 7-tiden.

Jag trivdes otroligt bra här! Familjärt och nära till allt. Såklart finns det finare hotell med högre standard, men det behövs inte, man är ju där så lite. Jag gillar särskilt närheten till vattnet och de långa strandpromenaden. Jag hann inte utforska den särskilt mycket, och därför tänker jag komma tillbaka. Kanske med husbil… för det fanns faktiskt ganska många stallplatser och campingar. Det skulle vara helt fantastiskt att åka runt en höst här, så kan det faktiskt bli 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Hotel Primavera vid lago Maggiore

  1. Låter som en jättebra kortsemester! Jag håller med dig om hotellet, enda gången som jag känner att det är mer nödvändigt för ett bättre hotell är när jag är iväg med jobbet. När jag är själv iväg några dagar så blir hotellrummet ”hemma” och då är det viktigt för mig att jag har det bra. Annars är det ju som du säger, man är ju där så lite.
    Kul att utforska ny del av ett land som man känner sedan innan. Jag har varit i Italien men jag kan inte påstå att jag känner landet.
    Kram

  2. Håller med dig om hotellen. Varför betala massa för lyx då man knappt är på rummet. Man vill ju gärna se sig omkring. Min ända erfarenhet av Italien är just Rom, men vill gärna se mer.

  3. Låter som en härlig kortsemester. Ofta spenderar man inte så mycket tid på rummet så tycker inte att det behöver vara så flådigt, så länge det känns fräscht är jag nöjd.

  4. Kul att få komma iväg några dagar och uppleva nya ställen med sitt jobb! Var i Italien med mina kollegor för några år sedan, en mycket trevlig upplevelse och jag vill gärna åka tillbaka.

  5. Så fint det är där och mycket praktiskt att det är lätt att ta sig till hotellet vilken förbilndelse man än väljer och även nära till vattnet, så fint =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *