Matsedel v 39

Matsedel v 39

Nu är det bara drygt tre månader kvar av 2022. Äntligen kom vi ur pandemin och kunde leva lite mer som vanligt igen. Tänk att vi var så gott som avstängda nästan hela 2020 och 2021! Men jösses vad vi tagit igen det 🙂

Förra året vid den här tiden var jag hyfsat vältränad, hade synliga muskler och mådde rätt bra i kroppen. Sen tog stressen över och jag blev faktiskt sjuk. Min sköldkörtel strejkade och mycket annat i kroppen sa också ifrån, saker som jag fortfarande inte fått ordning på. I nuläget mår jag sämre än jag gjort på många år. Jag är sjukt trött, samlar på mej vätska, har gått upp lite i vikt och känner lixom inte igen mej själv. I väntan på att få träffa min läkare tar jag hand om mej så gott jag kan.

Vi gör också så gott vi kan med mat, tar vår promenader och tränar, men för att orka måste jag sova många timmar på nätterna och en stund på dagen. Vi planerar vår mat, fyller frysen med matlådor och planerar kommande resor. Sånt gör att vi ändå orkar en hel del 🙂

Ni vet väl att det finns över 600 färdiga veckomenyer här på bloggen? Ni hittar dem HÄR. Och det finns mer än 700 recept med uträknade PP på Du i Fokus? Ni hittar dem HÄR.

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Morotsplättar (28-37 PP för allt)

Tisdag: Superenkel lax med limesås (12-40 PP för hela grytan, plus potatis)

Onsdag: Pastagratäng med skinka och tomater (57-64 PP för hela gratängen)

Torsdag: Cannelloni med kasslerfyllning (43-49 PP för allt)

Fredag: Bakad potatis med räkröra (0-9 för hela räkröran, lägg till för potatis)

Lördag: Kycklinggyros med tzatziki (4-13 PP, plus tillbehör)

Söndag: Makaronilåda (30-37 PP för hela)

Den här veckan vill jag slå ett extra slag för cannellonin. Gör en hel plåt på en gång och portionera sedan i matlådor. Samma sak med laxen, pastagratängen och makaronilådan som är kanon att göra en stor sats av. Kanonbra matlådemat! Fler rätter som funkar i matlådan hittar ni HÄR .

Ha en riktigt härlig vecka nu och ta hand om er!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *