Hur funkar Baileys nu?

Hur funkar Baileys nu?

Några har frågat hur det fungerar med Baileys nu. Är han en fin och duktig hundkille? Njae… kanske man kan säga…
 
Baileys är 11 månader i morrn, han är igenom puberteten och är för det mesta en trevlig kille. MEN och det är några knepiga MEN… han har några sidor som jag jobbar för fullt med.
 
En av de riktigt jobbiga grejerna är att jag inte kan lägga mej i sängen eller sätta mej i soffan utan att han får fnatt. Han är inte aggressiv, men skäller och nafsar efter mina händer. Precis som han säger: ”men sätt dej inte ner nu, lek med mej, jag vill leka inte att du ska vara tråkigt”. Han är ungefär som en liten unge som man säger nej till 100 ggr, men som fortfarande står och petar på en med ett pekfinger i sidan. Fattar ni?
 
Jag har fått mängder med tips, men inget verkar funka. Han slutar inte förrän jag blir riktigt förbannad och det kan man ju inte bli flera gånger om dagen. Kollade på ”Dogwhisperer” idag och fick några bra tips, som jag redan börjat testa och just den här gången funkade det ganska bra – vi får väl se om det fungerar i längden också.
 
Andra problemsituationer är när han är okopplad och jag ropar in honom. Han kommer direkt när jag ropar, men stannar ungefär en meter ifrån mej. Sen står han bara och viftar på svansen och kommer inte en meter närmare om jag inte blir riktigt förbannad eller hämtar något gott att locka honom med. Samma sak där… jag har testat flera olika grejer, men inget verkar hållbart i längden.
 
I örvigt är han mestadels lydig och gör som jag säger. Han skäller nästan aldrig och är inte aggressiv mot andra hundar eller människor. Han verkar trygg i sej själv och älskar livet!
 
Jag försöker tänka att han blir bättre för varje dag som går och att han fortfarande är ”tonåring”. Tydligen ska han lugna ner sej totalt när han är runt 1,5 år – så man får väl hoppas att tiden går fort och under tiden tränar vi vidare. Jag är definitivt ingen slapp hundägare som inte jobbar med min hund. Problemet är väl bara att jag inte riktigt vet hur jag ska träna vissa saker…
 
Men i stort går det mesta bra och vi ångrar inte att vi köpte honom!
Har jag lyckats uppfostra två killar med ganska god framgång, där den ena dessutom har adhd, så ska jag väl lyckas få ordning på en hund också – trots att han är en terrier???
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *