Hur gammal vill Du bli?

Hur gammal vill Du bli?

Det är redan slutet av helgen och vi har massor att göra. Senior ska firas för tredje dagen i rad, min gamla farmor kommer hit.
 
Först ska vi äta frukost och sen blir det nog en sväng med Baileys, om han vaknat då… just nu ligger han på Vännens kudde och sover. Sen ska Junior klippa gräset medan jag städar inne, det ser ut som ”sju svåra” överallt just nu. Vi skulle grillat igår, men fick så mycket gott hos mamma att det marinerade kötte fick vänta tills idag. Så till lunch blir det grillad fläskfilé med klyftpotatis och bearnaise (7%-ig).
 
Efter lunch ska jag fixa en paj av de sista rabarberna och strax efter 13 kommer min 88-årige farmor och min faster hit för att fira Senior. Då vblir det fika med paj. Min farmor är alltså ganska gammal, men förvånansvärt pigg. Hon har lite knepigt att komma ihåg saker, men de flesta dagar är hon helt ok. Jag kan ändå inte sluta tänka att jag nog inte vill bli så gammal. Farmor säger ofta att hon bara väntar på sin tur… att alla hennes bekanta redan är borta och att hon är ensam kvar. Jag vill inte känna så, jag vill inte vara sist kvar! Kanske egoistiskt, men så tänker jag iaf. Jag tycker det räcker med att fylla 80 och sen i bästa fall trilla av pinn snabbt och smärtfritt efter ett långt, innehållsrikt liv.
 
Vad tycker ni? Vill ni ha ett evigt liv? Hur gamla vill ni bli?
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *