Hur mycket tid tar bloggen?

Hur mycket tid tar bloggen?

16.19

Mina vänner Peter och Helena på FREEDOM Travel skrev idag ett inlägg om sina bloggvanor, idén till inlägget fick de i sin tur av BP computer art och nu snor jag också den 🙂

Det handlar om bloggen, tidsåtgång och tankar kring detta. Därför skrev jag tidpunkten här ovan när jag påbörjade detta inlägg.

Frågorna står i fettext, sedan kommer mitt svar. Ni får gärna kopiera frågorna till era bloggar och svara. En kul grej tycker jag. Dessutom intressant att se hur andra skribenter fungerar 🙂

1. Hur lång tid tar det för er (på ett ungefär) att skriva ett inlägg med research, länkar text, stavningskontroll samt bilder?

Det är väldigt olika! Är det ett enkelt inlägg om min dag, en händelse eller något annat ”enkelt” så tar det nog bara 20-30 minuter. Handlar det däremot om ett samarbete eller att skriva om en plats eller upplevelse, då tar det betydligt längre tid. Jag ”skriver” ofta ett inlägg i skallen när jag är ute och går eller när jag ska sova, så går det snabbt att skriva det när jag väl sitter vid datorn.

Jag har ett skitdåligt minne, vilket är en anledning till att jag startade bloggen – jag måste ofta gå tillbaka till bilder och prata med Martin (som är mitt minne många gånger) för att få till rätt information. Då kan ett inlägg ta flera timmar. Veckomenyerna tar också tid, de ska vara omväxlande och ibland kommer det olika högtider i vägen som gör att jag måste tänka ett varv till.

Bilder tar längst tid att fixa med, är jag riktigt lat tar jag bilder från instagram som redan är redigerade. Å det där med stavningskontroll… Haha, det vet alla som läst mina inlägg – att det kan bli lite hur som helst med stavningen ibland 🙂

2. Hur många bloggar läser ni regelbundet?

Oj, detta är mitt dåliga samvete… senaste tiden har jag inte hunnit läsa knappt några bloggar alls. Jag ser när mina vänner har uppdaterat och om första meningen ser intressant ut, då fortsätter jag läsa. Oftast på toaletten… så nu vet ni vad jag gör när jag sitter där 🙂

Ska jag däremot resa någonstans googlar jag gärna upp bloggar som skrivit om platsen och hittar på så sätt nya intressant skribenter.

3. Hur lång tid tar det för att läsa och kommentera era favoritbloggar?

Som sagt; läser inte särskilt många just nu och kommenterar således inte heller särskilt frekvent – men läser jag en blogg som jag tycker om så blir det ofta en kommentar. Att svara på egna kommentarer kan ta lite tid, det brukar jag göra i omgångar – flera inlägg på en gång. Så gör bara en dålig bloggare och jag är en rätt dålig bloggare just nu. Jag hinner ingenting känns det som!

4. När bloggar ni?

Alltid! Eller iaf så fort jag hinner. Är jag hemma sitter jag vid datorn nästan hela dagarna och skriver, en del till bloggen och en del annat. Jag jobbar bäst på eftermiddagen, när jag stökat undan annat. Är jag på resa bloggar jag via mobilen så mycket jag hinner och renskriver på datorn om jag kan. Har det inte funnits någon tid en dag så kan jag sätta klockan 90 minuter tidigare nästa morgon för att hinna skriva. Pressresor är knepiga, då blir det många tidiga mornar och att skriva snabbt på vägen mellan olika saker.

5. Har ni blogginlägg ”på lager”?

YES!!! Veckomenyer läggs in minst 2-3 veckor framåt. Just nu är de faktiskt färdiga ända till i slutet av februari. Vi ska ju åka iväg snart och då vill jag ha färdiga inlägg i bloggen så jag slipper sitta och pyssla med den varje dag. Inläggen ska ju inte bara skrivas, de ska ju pushas för också på olika ställen – det räcker att ha det pysslet på en resa. Så 3-4 inlägg i veckan vill jag helst ha färdiga i förväg, särskilt innan en resa. Sen blir det korta uppdateringar om det hänt något spännande eller för att visa att vi lever.

För mej handlar det ju dessutom inte bara om bloggen, utan även om Du i Fokus – som numera är mitt jobb. Där måste det finnas texter färdiga någon vecka i taget, både för att jag inte ska bli superstressad men också för att jag inte ska ligga för långt efter med olika jobb. På Du i Fokus har vi recept två gånger i veckan som ska tillagas och fotas, samt dryckestips varje fredag, dessa vill jag ha färdiga flera veckor i förväg om jag kan. Det är INTE kul att sitta dagen innan en receptdag och skriva ett begripligt recept.

Även om texterna tar lite tid, så är det bildredigering och sociala medier som tar mest tid. Att skriva är enkelt. Men nån ska ju läsa också… så om jag skriver 2-3 timmar om dagen, ägnar jag ännu mer tid åt facebook, instagram och andra plattformar. Men sen kan jag ta en dag när jag inte ens tittar åt datorn, för att jag vet att jag har allt färdig och då ”bara” kan jobba via mobilen – då är jag ”ledig”.

Så nu när vi åker på semestern kommer jag förmodligen bara att ta upp datorn 2-3 ggr på drygt två veckor, då för att tömma kameran och redigera bilder. Allt annat gör jag via mobilen, det kanske tar en timme per dag och det är semester för mej. Man är nog lite konstig 🙂

17.02

Det var hyfsat snabbt jobbat, med länkar, bilder och säkert ett gäng stavfel. OM ni svarar på frågorna får ni gärna hojta, jag vill läsa era svar 🙂

9 svar på ”Hur mycket tid tar bloggen?

 1. Det gick fort måste jag säga, för det var ju ett utförligt svar! Himla kul att du hittade frågorna hos Freedomtravel och att du länkade till mig:-)

  Vi har nog lite olika bloggvanor kan jag säga. Jag har ingen veckolista, bloggar nästan aldrig från mobilen och svara inte på kommentarer heller. Så där spar jag en del tid.

  Har inte FB och Instagram heller, så då spar jag ytterligare tid;-)

  Jätteroligt att vi alla är så olika.

 2. Kul att du hängde på! Och gillar idén med klockslaget i början och slutet 🙂 Smart att ha veckomenyerna förberedda!!

  1. Nu är faktiskt alla inlägg på duifokus.se fixade fram tom mitten av februari och en hel del på bloggen för samma tid. Dax för semester 🙂

  2. Nu är faktiskt alla inlägg på duifokus.se fixade fram tom mitten av februari och en hel del på bloggen för samma tid. Dax för semester 🙂

 3. Vilken rolig lista att läsa. Jag lägger många timmar på min blogg varje vecka. Kanske lite för mycket men bloggen är väldans viktig för mig. Mina svar på frågorna kommer upp på tisdag, tänkte jag. Appropå att tidsinlägg, hehe. 😀

 4. Nu blir jag nyfiken,tipsar du om din blogg på andra ställen än i FB grupper?
  För några år sedan fanns ju massa sajter man kunde pinga sin blogg på, men det känns som många la ner och nu har jag (dålig bloggare som jag är) inte ens orkat kolla upp om det finns några nya 🙂

  1. Jag tipsar på ett gäng sidor på FB, inklusive bloggens fb-sida förstås, twitter och ibland på instagram. Det tar sin lilla tid, särskilt när det kommer kommentarer också som man såklart vill svara på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *