Hur prioriterar ni?

Hur prioriterar ni?

Har ni saker ni vill göra, men inte hinner? Självklart har ni det!  Alla har vi drömmar, men hur många är vi som förverkligar dem? En vän skrev på Facebook: ”Prioritera, organisera och planera. När ska man få tid att genomföra det planerade och prioriterade? Det är frågan.”
För mej är det självklart: Så snabbt som möjligt! Det är bara dumt att skjuta på saker. Tänk om det händer något på vägen som gör att jag aldrig komma att kunna förverkliga min drömmar. Att ångra saker man aldrig gjorde är ju inte så kul…
Visst finns det saker som kan förhindras oss att göra allt vi drömmer om, ekonomi är ju en sån sak. Men allt det där andra, som att kanske våga testa att boxas, så springa ett långlopp, gå ner i vikt eller vad det nu kan vara. Sånt som man kan göra utan att det kostar skjortan. Nu är det oftast inte sånt vi drömmer om… utan mer att besöka länder/platser, säga upp sej från jobbet, flyga luftballong mm. Oavsett vad det är så tycker jag att man måste ha drömmar och försöka uppfylla dessa, för man växer så otroligt som människa varje gång man uppfyller drömmarna.
Min största dröm och livsuppgift var att bli mamma. Den uppfylldes när jag var 23 år och kommer aldrig att avslutas. Nu är killarna stora och jag kan släppa taget om dem och gå vidare med andra drömmar. Jag hade en resdröm när jag var yngre, jag ville åka till Afrika! När jag var 20 år bokade vi resa till Gambia och där blev jag kvar i ett halvår. Det var meningen att vi bara skulle vara där i 2 veckor, men jag fick jobb och stannade kvar. En stor dröm uppfylldes, jag fick chansen och tog den. När jag var 40 hade jag en drömresa; en safari – jag ville se vilda djur i sitt rätta element. Den drömmen var lite svårare att realisera, det kostade en väldans massa pengar. Men vi jobbade mot målet tillsammans och sålde av halva hemmet. Resan blev verklighet och vi har otroliga minnen hela familjen. 
Nu är mina största drömmar förverkligade, visst skulle jag vilja flyga luftballong och resa mer. Men de där riktigt stora drömmarna har jag realiserat. Nä, jag har faktiskt en kvar… jag vill se Samoa! Det blir när jag fyller 50! Dessutom vill jag se mina barn som vuxna, det spelar inte så stor roll om de får barn eller ej – bara de blir lyckliga och får bra liv. Jag drömmer inte om barnbarn och sånt, det får vara barnens dröm isf  🙂
Jag har förverkligat mina drömmar, inte väntat på att jag ska bli rik eller skjutit det framför mej. Min bästa kompis dog när hon var 43, hon hade mängder med drömmar som hon inte hann göra. Jag vill inte ha det så! Jag vill dö nöjd! Jag vill sitta i min gungstol på ålderns höst och se tillbaka på ett innehållsrikt liv och nöjt konstatera att jag gjort allt jag drömt om. Man vet ju aldrig när det är för sent…
Vad drömmer du om?
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.