Ingen cancer den här gången heller!

Ingen cancer den här gången heller!

Jag har sk cancermarkörer i blodet och riskerar att få cancer i huden, underliv och brösten. Därför kollas jag en gång om året, igår var en sån koll. Men jag missade nästan årets kanske viktigaste läkarbesök pga SL.

Murphy jobbade på ordentligt igår. Ni vet Murphys Lag, lagen om livets jävlighet och att allt som kan gå fel går fel. Så var det igår, minst sagt. Murphy jobbar i maskopi med SL, det är jag helt övertygad om.

Vi har ju ingen liten bil sedan i höstas och det har fungera helt ok, förutom när SL trasslar och när vi behöver storhandla eller åka med skräp till stora sopen.

Besöken till hudmottagningen i Älvsjö är supersmidiga med pendeltåget, som typ stannar utanför mottagningen. Den här gången hade jag fått en tid efter lunch, me like! Då har man gott om tid tills det är dax, kan vakna utan väckarklocka, duscha, äta en tidig lunch och komma i god tid ändå. Inte igår.

När jag äter frukost ser jag att det är helt stopp i pendeltågstrafiken pga brand. Såklart inget SL kan rå för, men som stockholmare är man rätt trött på alla stopp pga olika orsaker. Nu börjar jakten på en lösning. Att åka kommunalt med pendeltåg från oss tar 17 minuter, att åka kommunalt utan pendeltåg tar 75-90 minuter. Enkel väg. Med tanke på hur många till som skulle hitta alternativa resvägar insåg jag snabbt att det skulle ta längre tid än så.

Så jag började leta andra alternativ. Man kan ju ta taxi och få detta ersatt av SL, men vi har lite för dålig erfarenhet av det, så jag vågade inte. Att avboka besöket var inte heller ett alternativ, jag har nämligen ett nytt födelsemärke som jag var lite fundersam över. Så dit skulle jag om jag så skulle gå. Vi brukar kunna få skjuts av min pappa vid behov, men nu skulle han på egen behandling… typiskt. Men vi fick låna en bil istället, jag behövde bara hämta den. Så det blev att slänga i sej frukosten, springa iväg till bussen och hämta bilen. Nu skulle jag iaf komma dit.

Alla som varit runt Älvsjö station vet om kaoset med parkering. Jag var inte så sugen på böter och jag visste inte hur lång tid besöket skulle ta, så Martin fick helt enkelt köra mej och sitta i bilen och jobba medan jag var hos läkaren. En nödlösning som vi får ta till ibland och den här gången funkade det. Å då fanns det såklart parkering direkt utanför 😛

Besöket gick snabbt. Den här gången gick Murphy på en nit. Jag är frisk! Märket jag oroat mej för var inte cancer och inte några andra prickar heller. Jag behövde inte ens ta bort nån prick den här gången, inte ens den som läkaren haft koll på i 3-4 år, det brukar annars vara standard. Jag är frisk eller min hud är iaf frisk – iaf till nästa besök eller jag hittar något som ser konstigt ut. Vi åkte hem, minst sagt lättade. Märket jag har är dock stort och sitter i vägen, så det får jag eventuellt ta bort med laser.

När vi ändå hade bil ville jag hinna hundra saker till, som att vårstäda klart i trädgården och åka iväg med både trädgårdsavfallet och skräp som man inte får slänga på de små återvinningsstationerna, som tex den gamla trasiga mikron. Så jag snabbstädade trädgården och stuvade in allt i bilen. Jag visste att vår stora sop här i Tumba är stängd på måndagar, men såg att SRV´s stora i Gladökvarn var öppen. Så jag åkte dit och hittade fram precis fram innan de stängde. Då visar det sej att privatpersoner inte får kasta grejer där… Va f-n. Å jag som skulle lämna tillbaka bilen… schysst att göra det med skräp i…

Funderade på mina alternativ och på vägen ser jag en liten återvinningsstation, men den är iaf större än den vi har där vi bor. Jag stannar och kan kasta nästan allt där, så i bilen finns bara trädgårdsavfallet och några andra grejer kvar. Så med lite bättre samvete lämnar jag tillbaka bilen till mina föräldrar, med mammas godkännande. Känns inte helt ok, men vad ska jag göra?

Så även om Murphy försökte ställa till det idag, blev det både läkarbesök och städat i trädgården. HA! Å det bästa av allt är såklart att jag är frisk! Iaf i huden. Snart är det koll av underliv och bröst också, jag tror det är friskt där med – men sånt vet man ju inte… Men det var ju ok i augusti, så enligt mej är jag jättefrisk!

Med detta vill jag påminna er om att gå på era kontroller och be om en extra koll om ni känner eller upptäcker något som är annorlunda. Vad det gäller cancermarkörer i blodet, så fick jag detta kollat när jag skulle påbörja en genutredning – då vi har mycket cancer i närmaste familjen.

Markörerna betyder inte att jag har cancer, bara att jag har större risk att få det och i mitt fall är det rätt säkert att jag får det – nångång. Det är därför jag är så noga med kosten och fysisk aktivitet. Normalvikt och 30 minuters aktivitet per dag är det som kan hålla mej frisk så länge som möjligt. Det är inget jag hittat på utan finns forskning om. Det är det som mina läkare rekommendera och som jag försöker att följa.

Just nu är jag frisk. Jag kämpar på!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Ingen cancer den här gången heller!

  1. Vilken lättnad det måste vara. Det låter så bra med kollektivtrafiken i storstan men så ofta det inte fungerar. Tur du kunde låna en bil så du hann i tid och fick fixat annat efteråt.

  2. Så skönt att få det kollat och att det såg fint ut nu. Samt jag hade också gjort allt för att komma dit om jag så skulle flygit dit, sådant vill man ju ej missa

  3. Vad tråkigt att höra att du ev kan få cancer och att man måste kollas för det en gång om året 💓 livet är så orättvis. Kram på dej.

  4. Vad tråkigt att höra att du ev kan få cancer och att man måste kollas för det en gång om året 💓 livet är så orättvis. Kram på dej.

  5. Grattis till din ok-stämpel och numera städade trädgård 🙂
    Hur gör du för att inte gå runt och vara konstant orolig för det här med cancern? Får du alltid besked direkt när du är på en kontroll eller kan det också vara väntan på det efter en undersökning? Tänker att det måste vara pyskiskt påfrestande…
    Men som sagt, kram och grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *