Inget för mej!

Inget för mej!

Vi ska leta ny bil. När man säger det får alla män en glasartad blick och slickar sej runt munnen. Jag själv ryser av obehag! Att leta bil är något av det värsta jag vet!

Det enda jag vet är att vi ska ha en kombi och gärna dragkrok. Bilen ska fungera för både mej som är 156 cm och Martin som är 195 cm. Det är långt ifrån alla bilar som har ett säte som går att dra fram så långt att jag når pedalerna. Japanska bilar är perfekta för mej, men trånga för Martin. Svenska bilar är bra för honom men då når jag inte fram till pedalerna.

Vi har iaf enats om att titta på Skoda, Peugeout, Reanault, Citroen och Mazda. Just nu har vi en Peugeot, men den börjar bli lite för många fel på och kräver en hel del i underhåll som vi inte klarar själva. Får vi ett bra inbytespris för den så får den gå i utbyte, annars har pappa sagt att han säljer den. Så vi är fria att göra lite som vi vill. Sen har man ju ett maxpris också, vårt ligger på ca 60 000. Det handlar alltså inte om att köpa en ny, fräsig bil, utan en lite äldre.

Jag skulle ALDRIG köpa en helt ny bil. Det måste vara den sämsta affär man kan göra. Bara man kört ut ur bilfirmans område har värdet på bilen halverats! Så vi siktar väl på en 2005 eller nåt… Vi behöver inget vräkigt, bara något som fungerar och tar oss från punkt A till B. Dessutom är det otänkbart för mej att ta lån för att köpa en lyxpryl/bil. Man sparar ihop pengarna först och handlar sen, så funkar jag!

Så det är väl bara att sätta igång och titta, så får vi se hur länge jag står ut… Jag vet mycket annat man skulle kunna hitta på som är mycket roligare  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *