Ishotellet – såååå coooolt!!!

Ishotellet – såååå coooolt!!!

1989 öppnades en konsthall i is i Jukkasjärvi. Någon sov över där och helt plötsligt föddes Ishotellet. Hotellet var bara tillfälligt och smälte bort varje sommar. Nu finns Icehotel 365, som står där hela året och vi har äntligen varit där 🙂

Sedan jag fick höra talas om Ishotellet första gången, har jag velat åka dit. När barnen och jag åkte runt i Norrland 2006 missade vi det med bara ett par veckor, surt sa räven… Men nu har jag sett det! Eller egentligen har jag inte det, MEN jag har sett Icehotel 365 som är en åretrunt version.

Så här ligger det till: Ishotellet byggs upp varje vinter och smälter ner varje sommar, som det alltid gjort. Brevid finns en ”bunker” som håller 5 minusgrader och är en slags beständig kopia av ishotellet med hotellrum, iskonst och bar. Där var vi i fredags.

Ishotellet ligger otroligt fint vid vattnet i Jukkasjärvi. När man kommer dit får man en tjock cape med luva att dra över huvudet. Så går man in. Jag hade såklart sett bilder, men det spelade ingen roll. Bilderna är häftiga, men att se det i verkligheten är helt otroligt! ALLT är i is. Å då menar jag ALLT. Sänggavlar, stolar, badkar, glas… allt! Och det är sååå häftigt. Så otroligt detaljrikt och vackert. Men kallt.

Vi skulle ju både fota och filma. Det var så jäkla kallt att jag fick gå ut och värma mej en stund i solen för att kunna fortsätta. Jag avskyr kyla, min kropp mår inte bra av det. Men jag var så otroligt fascinerad av isen att jag ändå stannade kvar längre än jag borde. Efteråt kunde jag inte röra vänsterhanden och fick inte tillbaka känseln eller värmen i fingrarna förrän flera timmar senare.

Äntligen har jag sett det. Det krävde 25 mils omväg och stelfrusna fingrar, men det var det värt. Så häftigt! Jag kan inte riktigt smälta det än faktiskt, så häftigt var det. Jag är så otroligt glad att vi åkte dit, nu är jag nöjd. Jag åker gärna dit igen, men skulle inte vilja bo i något av ishotellrummen. Det är inte riktigt min grej hur coolt det än skulle vara 🙂

Det kommer en film på youtube inom kort, missa inte den!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

17 svar på ”Ishotellet – såååå coooolt!!!

  1. Kan verkligen tänka mig att det var en upplevelse att få se Ishotellet. Ligger verkligen på min Bucketlist över ställen att besöka.

  2. Det är verkligen någonting jag vill göra. Verkar så häftigt. Precis som du har jag sett bilder, men inte mer. Har svårt att tro att bilderna gör det rättvist faktiskt. Det är en sådan sak som ska upplevas.

  3. Oh vad roligt att ha besökt det, förstår att det var häftig upplevelse och vackert att se. Näee sova där skulle nog inte jag heller, men coolt att ha sett

  4. Riktigt coolt och häftigt förstår jag…
    Men vad kostar det? Skulle inte vilja betala fantasipriser för att frysa halvt ihjäl…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *