Jag är ett kontrollfreak

Jag är ett kontrollfreak

*** Betalt samarbete med EnklaAvtal.se***

Ok, jag erkänner: jag vill ha koll på det jag kan ha koll på. Kalla det kontrollfreak eller vad du vill, jag vill helt enkelt vara på den säkra sidan och har nästan alltid både en A- och B-plan.

Dessutom gillar jag inte att bli lurad eller anklagad för saker, så jag ser till att ha alla kort på bordet rent bokstavligt. Därför var en av de första sakerna jag gjorde när jag skilde mej, att skriva testamente. Oavsett vad som hände mej så skulle barnen stå trygga i framtiden. Även om dom inte tog det säkra före det osäkra så hade jag gjort det genom att skriva att arvet från mej var deras enskilda egendom. Å på sätt skulle ingen av deras blivande exfruar få tillgång till mina pengar.

Ska man göra något och vara på den säkra sidan så skriver man ett avtal eller kontrakt. När jag sålde min första lägenhet gjorde jag det utan mäklare, köpekontrakt med allt man behöver veta finns på nätet. Oavsett om det handlar om en bil, båt, tavla eller farmors gungstol så säljer vi det själva och skriver aval. Vi kommer att göra likadant när vi säljer huset antar jag. Varför lägga stora pengar på en mäklare, när man kan göra jobbet själv?

Många tror att det krävs en mäklare för att sälja ett hus och skriva ett köpekontrakt men så är det inte. Du kan göra jobbet helt själv. Även om det handlar om större pengar så är det nästan lika enkelt som att sälja en bil och det gör man ju oftast privat, eller hur? Men man måste ha torrt på fötterna och se till att alla detaljer är där de ska vara. Ibland kan det helt enkelt vara enda beviset på att du köpt en vara och att den faktiskt är din. Så det är viktigt att det blir rätt!

Å det är samma sak vid köp av en tjänst, tex en renovering. Anlitar man en hantverkare så ska det skrivas ett avtal. Även tjänster ska man avtala om och skriva avtal på. Annars kan det bli väldigt mycket dyrare än man kommit överens om muntligt…

För att avtalet ska vara giltigt gäller det bla att det är undertecknad av både säljare och köpare. Självklart ska objektets ev beteckning vara med, tex registreringsnummer, samt beloppet förstås. Är det ett köpekontrakt för en vara så ska det även innehålla en så kallad överlåtelseförklaring där säljaren överlämnar äganderätten på ett sätt som inte kan missförstås.

Oavsett vad det handlar om så ska man se till att ha sitt på det torra, både som sälja och köpare. Å man behöver inte ens tänka själv eller slå upp knepigt formulerade texter som håller juridiskt. På EnklaAvtal finns allt man behöver! Kolla där!

Jag behöver väl knappast säga att vi har äktenskapsförord va 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *