Jag gick inte in!!!

Jag gick inte in!!!

Igår hade vi en fantastisk förmiddag på Gröna Lund, solen sken, klarblå himmel och en otroligt härlig aktivitet. Det var pressdag och Gröna Lund visade upp sin nyaste attraktion; House of Nightmares. Det är gamla spökhuset som gjorts om till ett skräckhus där mardrömmar kommer till liv.

Media och bloggare var samlade, vi fick en god frukost och all fakta vi behövde. Sen fick de som ville gå in i skräckhuset… jag stannade utanför! Martin gick in och tyckte iofs att det var kul, men hade hellre gått ensam eller i en mindre grupp. Nu var det lite för många, så en del av upplevelsen förminskades. Men nog sjutton blev han skrämd! Han var fascinerad över hur väl allt var uttänkt och byggt och kan absolut rekommendera det till andra.

En skolklass var där som provpublik och det roligaste var nog när en av grabbarna kom ut och lyckligt vrålade ”Jag skrämde Markoolio!!!” Marko var där i egenskap av reporter och utrustad med både kamera och mikrofon. Han gick in ensam men fick tydligen lite sällskap på vägen, i form av både skolbarn och spöken. Han och Fredrik Birging var inne och verkade gilla det. Som Fredrik sa efteråt ”Jag skrek som en liten flicka några gånger”  🙂

Aftonbladets webb-reporter däremot var rejält skrämd. Han hade ordentlig puls och ville inte göra om det, även om han var fascinerad över hur välgjort allt var. Mina bloggkompisar Annelie och Diana vågade sej in till slut och det var inte riktigt så läskigt som de trott. Stolta som små tuppar kom de levande ut ur huset. 13-årsgränsen är nog befogad, det var ganska många av tjejerna som var rätt skakis när de kom ut. Killarna reagerade en del de med, även om de skulle se lite tuffa ut…

Efteråt passade Martin på att åka Bergådalbanan och lite annat medan jag pratade med Birging och Marko. Birging och jag blev bekanta när vår skytteklubb invigdes för några år sedan och Marko och jag jobbade på en gala för massor med år sedan, så det var kul att träffas igen. Det var så otroligt fint väder att jag gärna stod i solen och väntade. Jag tycker inte det är särskilt kul att åka karusell av något slag. Men jag gillar ändå nöjesfält, att gå där och titta på alla glada människor, sola och äta glass. Så på lördag är vi där igen när Grönan öppnar för allmänheten. Då ska Martin och Senior åka karusell hela dagen och sen äter vi eventuellt middag hos en bekant som har restaurang på området.

Nu är det snart sommar, nu öppnar Grönan!!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *