Jag har jobbat hårt!

Jag har jobbat hårt!

Får ofta komplimanger om mina barn, att de är så duktiga, trevliga och hjälpsamma mm. Självklart blir jag jätteglad att folk säger fina saker om dem. Men en sak som man säger retar mej… ”Du har sån TUR som har så duktiga barn”. Vaddå TUR??? Det är jäkligt hårt arbete som ligger bakom faktiskt!

Jag blev ensam med barnen när de var 3 resp 4,5 år. Då hade jag ett kanontillfälle att forma dem som jag ville ha dem. Visst, de träffade sin pappa en del – men det var ändå hos mej de bodde. Jag införde ganska fasta regler från första början. De skulle göra allt som jag gjorde hemma och lära sej hur hemmet sköts från grunden. Kan säga att det är det bästa jag gjort! De fick lära sej hur disk- resp tvättmaskinen fungerade och hade varsin dag i veckan när de skulle sköta dessa. De skulle laga mat och dammsög en gång i veckan, redan när de var små. Självklart var jag med dem under arbetet, men de fick göra det mesta och sätta mej i arbete istf tvärtom.

Eftersom de inte gick på dagis och jag var ensam och hade svårt med barnvakt fick de följa med överallt. De var i Riksdagen på möten, tv-intervjuer, fina middagar, olika konferenser och en massa ”vanliga” möten. De fick träffa både kända och okända människor och var helt enkelt tvugna att lära sej hur man beter sej runt folk. Med tanke på att Senior har adhd, var det otroligt mycket krav ställda på honom – men han fixade det. Lättare med vuxna än med barn kanske?

Det har inte alltid varit enkelt, men vi har pratat mycket och ställt upp reglerna här hemma tillsammans. Jag har varit delaktig i deras liv så mycket jag kunnat, men ändå låtit dem ta eget ansvar. De har gått på en hel del minor och fått redan upp trasslet själva – men haft mej bakom sej som stöd och råd. Våra nyckelord har hela tiden varit att vi alla ska bete oss schysst. Vi ska kunna stå för våra handlingar och göra så gott vi kan. Å det har funkat!

Jag har inte haft tur som fått fina barn. Jag har hela tiden haft en bild av hur jag vill att de ska bli som vuxna män och strävat efter den bilden. Jag vill inte lämna ifrån mej en vuxen man som inte kan sköta ett hem, som bara sitter och tittar på sporten medan tjejen lagar mat och tar hand om barn. Mina killar är jämställda och vet hur man beter sej på ett schysst sätt. Jag är jättestolt! Men jag har inte haft tur…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *