Jobbar när andra är lediga

Jobbar när andra är lediga

I nästa hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat när alla ni andra är lediga. På bio och teater börjar man som tidigats 10.00 och jobbar man nattbio är man inte hemma förrän efter 24.00. Men jag har trivts med det, är definitivt ingen morgonmänniska. Under ett år ungefär jobbade jag på kontor, med tider som alla andra och då hann man ju ingenting!

Just nu jobbar jag eftermiddag/kväll tre dagar i veckan och trivs väldigt bra med det. Jag vaknar sådär vid 9-tiden, efter att ha varit uppe med killarna en stund vid 7.30. Sen blir det en lång frukost och oftast en bad och en del fix innan Baileys får sin promenad vid 11-snåret. Jobbar Martin går jag ut med hunden ensam, annars går vi nästan alltid tillsammans. Man pratar så bra när man är på promenad.

Vid 13-tiden blir det lunch, oftast som Martin har fixat eftersom han gillar att laga mat – det gör inte jag! Efter lunch fixar jag allt det där som ska fixas, mail som ska svaras på, apoteksbesök och en massa annat. Vi hinner prata med killarna en liten stund när de kommer från skolan, innan vi drar iväg till jobbet vid 16-tiden. När vi kommer hem vid 19.30 har Senior oftast förberett mat åt oss alla. Medan Martin gör klart middagen, hämtar jag Junior från träningen.
Efter maten går oftast Martin ut med Baileys och jag planerar morgondagen. Sen brukar vi allihopa häcka framför tv´n någon timma innan det är dax för John Blund.

Jag tycker att jag har väldigt mycket kvalitetstid med hela familjen och dessutom får tid för mej själv. Något jag inte haft innan Martin kom in i familjen. Det är inte särskilt ofta som killarna sitter ensamma på sina rum med varsin dator. Vi umgås mycket och vu gillar det. Tycker jag fått ihop mitt schema väldigt bra och vet att jag är priviligierad som bara behöver jobba tre dagar i veckan. Men vi är sparsamma och lever billigt. Jag tror att många faktiskt jobbar mer än de behöver – även om jag vet att vissa har det riktigt kärvt också.

Jag ser iaf att hela familjen mår bra av att vi är tillsammans så mycket som vi är och då är det lixom det som är viktigt!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *