Jag hoppas och tror…

Jag hoppas och tror…

Jag har inte riktigt hunnit reflektera över att det är nytt år. Inte förrän jag jobbade igår och skulle skriva 2010 på allt och var tvungen att tänka en extra gång varje gång jag skrev… DÅ insåg jag att vi bytt år. Jag vaknade redan vid 5.30 nu i morse och kunde inte somna om, magen var i uppror, och då började jag fundera på året jag har framför mej.

2010.
Jag hoppas och tror och känner att 2010 är MITT år. Det ligger i luften att en hel del kommer att förändras. När det gäller jobbet är det redan en del som är nytt, bla att Martin nu är min arbetsgivare. Vi ”gjorde upp” om de sista detaljerna igår och ska nu bara lyckas skriva det där anställningsavtalet. För mej blir det iofs ingen större skillnad, men det känns som att 2010 kommer vara ett bra år arbetsmässigt. Nu har vi de klasser och orter som vi vill ha, och folket verkar ha hittat oss.

Sen är det ju valår oxå.
Det innebär att jag förmodligen får jobba i nån valstuga den sista månaden innan valet och på så sätt tjäna lite extra. Ett jätteroligt jobb som bara återkommer var fjärde år och avslutas med en hejdundrande valvaka. Klart att den blir ännu roligare om man vinner valet… vi får väl hoppas att det blir så. Vad som händer med mej själv politiskt har jag ingen aning om. Jag har en känsla av att jag inte hamnar på någon lista alls den här gången. Jag är nominerad både till landsting och riksdag, men inte föreslagen av valberedningen – den 23 januari ska allt bestämmas. Visst ställer jag upp om jag hamnar på nån lista, men jag blir inte nedslagen om det inte blir så. Förr var det mycket viktigare, nu har jag ett helt annat liv och behöver inte längre den bekräftelsen. Det är jättekul att jobba politiskt, men det politiska spelet är inte alls lika roligt… Kanske hamnar jag på en lista – kanske lägger jag ner helt… den som lever får se.

Privat är allt redan nu hur bra som helst.
Killarna mår bra och är duktiga i skolan, de har ett rikt liv med intressen och extrajobb. From augusti går bägge i gymnasiet och ”småbarnsåren” är över. Då ska Junior börja pendla till sin skola i Solna och simma i en ny klubb, med nya tränare. Spännande!

Martin och jag kommer att få mer och mer egen tid. I påsk får vi eventuellt en vecka ensamma när killarna är i fjällen. Veckan innan midsommar likaså… vi hade tänkt att åka till Prag, men sparar nog pengarna istället. Vi har det faktiskt precis lika bra hemma med Baileys 🙂

Vi skulle behöva renovera en del, bla badrum och kök. Alltandörren gick sönder strax innan jul, eventuellt har den bara frusit och blir ok till våren igen – annars är det 10 000 kr för en ny dörr. Badrummet behöver ny väggbeklädnad och nytt golv, klinkersen har spruckit av vibrationerna i huset. Det innebär säkert minst 30 000 för att få ordning där, man måste ju anlita hjälp eftersom det är ett våtutrymme. Så det känns som om det är läge att jobba, jobba, jobba och få ihop pengar till allt som behöver fixas. Men det känns inte alls omöjligt att klara det, tvärtom!

Sen har vi då det där med vikten. Jag klarade nästan att komma ner i min målvikt under 2009, men inte helt. Under 2010 SKA det gå! Jag gick upp 1,4 kg på semestern och har nu ungefär 3,5 kg till mål igen. Det är väl sjutton att det ska vara så svårt! Men jag ger det till sommaren, på midsommarafton SKA jag vara där jag vill. Vi började om igår och har medlemmarnas ögon på oss. 23 veckor… det är väl klart att det lyckas?!

Jag känner mej väldigt förväntansfull faktiskt och tror jag har ett väldigt bra år framför mej. Kanske det bästa på länge.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *