Jag vill ju bara peppa!

Jag vill ju bara peppa!

Jag är rätt förskonad från nättroll och elaka kommentarer, men får en del. Det är oftast mer meningslösa kommentarer än elaka, även om de också förekommer. De som är värst är män i 50-60-årsåldern, men jag bryr mej inte jättemycket.

Jag har ett fåtal följare som nästan alltid skriver meningslösa kommentarer på inlägg som gäller träning och kost. Om jag lägger upp en bild på tex instagram där jag tränar och skriver att vi alla mår bra av minsta lilla fysiska aktivitet, så kommer direkt en kommentar ”Jag har aldrig tränat i hela mitt liv och mår utmärkt”. Jaha… har man inte tränat någon gång i hela sitt liv så har man inget att jämföra med och vet inte hur man skulle ha mått… men det skriver jag inte, det får bara passera.

Lägger jag upp en bild på en vegetarisk rätt kommer direkt en kommentar: ”Kaninmat” eller ”en riktig man äter kött”. Skit på dej gnällspik, har jag lust att skriva men det gör jag inte. Det får också bara passera. Alltid män i medelåldern… Dessutom nästan alltid samma.

Min grej har blivit att peppa andra när det gäller hälsa och träning, att försöka må så bra som möjligt. Jag skriver aldrig något elakt och nästan aldrig något negativt, mer än när jag har en dålig dag med mycket värk. Då är det mycket för att visa att jag är precis som vem som helst och också har dåliga dagar. De flesta tar också emot min pepp och blir peppade, precis som jag önskar. Såna kommentarer får jag massor av, härliga människor som testar mitt träningsprogram eller har börjat med promenader. Och de skriver gärna till mej och berättar hur bra de mår. Sånt gör mej alldeles lycklig!

Som sk influencer med många stora plattformar får man såklart räkna med lite skit. Eller? Ska man verkligen behöva det? De som skriver hos mej är ibland dessutom folk som jag faktiskt känner och har umgåtts med. Okända kan man bara blockera och sedan strunta i. En person som man känner och som kanske känner och umgås med ens familj är det knepigare med. Blockerar jag personen så kanske skitsnacket i omgivningen börjar gå… om mej! Jag vill inte vara ett diskussionsämne och låter det alltså vara.

Men visst är det väl konstigt att vissa tycker det är ok att skriva meningslösa kommentarer och ibland även elaka och hotfulla kommentarer. För såna får jag ju också, det får nog alla sk influencers. Men som sagt: jag struntar i det, låter det bara passera… och ibland raderar jag kommentaren. Det är nämligen min rättighet på mina plattformar, jag gör precis som jag vill 🙂

Ni som också bloggar eller är aktiva på instagram, får ni också en massa skit? Hur hanterar ni det?

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

7 svar på ”Jag vill ju bara peppa!

 1. Är man influencer som du, så får man räkna med olika slag av kommentarer, precis som du skriver.
  Alla är inte som du och jag, för då hade ju världen varit himla bra, hihi.
  Men om du inte bryr dig, varför skriver du om det?
  Personligen tycker jag du är super.
  Kram, Gerd

  1. Tack!
   Jag skriver nog mest till just den personen, för att han ska förstå hur dumt han beter sej.
   Tänk om alla vore som vi! Det hade inte världen klarat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *