ViktVäktarna uppgraderar till Mitt WW+

ViktVäktarna uppgraderar till Mitt WW+

Varje gång ViktVäktarna ens andas om att det ska komma något nytt går medlemmarna bananaz. ”Allt för att tjäna pengar” brukar det heta. Men det handlar ju om forskning och nya rön och som gammal Viktväktare vill iaf jag att man hänger med i utvecklingen och att hälsan kommer först.

Å så blev det verkligen den här gången! Med Mitt WW+ har man tagit ett rejält helhetsgrepp när det gäller just hälsan. Visst handlar det fortfarande om vikt och siffror på vågen, men också om hur vi mår i övrigt och vad man kan göra för att må som bäst – allt det där som jag tjatat om så länge 🙂

Nu kan man lättare ha koll på sin sömn, kosten och fysisk aktivitet genom att allt är samlat på samma ställe i vv-appen. Från början får man svara på några frågor, svaren analyseras och kommer upp i staplar som visar vad man behöver jobba lite mer med. För mej är det sömnen, men det visste jag ju redan.

Jag är ju i mål med vikten och då blir det knepigt att svara på frågorna, jag har ju lixom redan fått ordning på kosten och behöver inga tips för att gå ner i vikt. Men en fiffig grej oavsett om man ska gå ner eller stå still är att man kan skriva in vilka livsmedel man har hemma och sedan få tips på maträtter som passar just mina ingredienser. Sånt gillar jag!!!

Undan för undan har appen även fyllts på med träningsprogram i olika svårighetsnivå och längd – så det finns något för alla. Detta är superviktigt för mej! Särskilt nu när så många jobbar hemma. Jag är en av de första att skriva under på att man kan gå ner i vikt enbart med rätt kost, men ALLA behöver lite fysisk aktivitet i sitt liv – för hälsans skull. Särskilt vi som är lite äldre och muskelmassan börjar försvinna.

Fortfarande handlar det alltså om SmartPoints. Alla livsmedel har ett sk SP-värde och man har sina dagliga SP-budget och Veckobonus att äta för. Men nu handlar det alltså även om hälsan i stort och att se hela bilden av ett hälsosamt liv. För att det ska hålla i längden, som i mitt fall – resten av livet. Å jag vet ju att VV fungerar! Jag har gjort hela resan och håller min vikt än idag, drygt 16 år efter målgång.

Jag är så glad att Viktväktarna uppdaterat till Mitt WW+, för nu har man verkligen sett till alla bitar som hör till hälsan och gjort den till prio 1. Får man bara ordning på sömnen, kosten och rör lite på sej så kommer lixom viktminskningen oftast på köpet.

Det handlar inte främst om siffrorna på vågen, utan hur jag mår i längden. Att må så bra som möjligt, så länge som möjligt. Å det kommer jag fortsätta att tjata om 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *