Flyttade till Finland pga kärlek på nätet

Flyttade till Finland pga kärlek på nätet

*** I samarbete med NätdejtingTips.se***

Jag lärde känna Anders i tonåren och vi blev snabbt väldigt goda vänner trots att han var några år äldre. Jag älskade musik och han var sångare i mina vänners band. Vi kom från förorten, han från coola söder.

Vi var så totalt olika och ändå var vi som hand i handske. Vi var inget par, bara kompisar och så förblev det. Under åren träffade vi partners, gifte oss och jag skaffade barn. Han var på mitt bröllop och på barnens dop och sen bara försvann han! Han dunstade från jordens yta och jag saknade honom något enormt.

Jag sökte på internet och efter några år skaffade han äntligen en profil på facebook som jag såg vid en av alla sökningar och vi kunde till slut återförenas. Han hade träffat en tjej på någon av alla dejtingsidor som finns och blivit kär som klockarkatt. Så kär så att han efter en tid lämnade allt, lämnade sitt hemland och flyttade till sin kärlek I FINLAND!!!

Anders är, eller var, värsta söderkisen, vakt i dörren på alla de häftiga innekrogarna med de ”coola” människorna. Vad jag vet kunde han inte ett ord finska och vad jag förstått så är det väldigt svårt att lära sej just det språket. Men hans nätkärlek var värd allt, så han tog sitt pick och pack och flyttade. Den solälskande stockholmaren flyttade inte bara till Finland, utan till Österbotten, nästan högst upp där det är svinkalla vintrar och bara någon timmas dagsljus när det är som mörkast. Väääldigt långt från mej i Tumba.

Detta är många år sedan nu, idag är de gifta och har barn och han pratar finska!!! Hela otroligt! Det är väldigt konstigt att höra honom prata en helt obegripligt språk, så långt från hans tidigare liv. Vi återsågs efter ca 20 år och vi hade precis samma ”energier” som förr. Det var så otroligt härligt att ses igen och bara fortsätta som inget hänt.

Att träffa någon på internet är ju inte särskilt ovanligt längre. När jag träffade min fd särbo från Skåne på en chatt 1999 var det desto ovanligare och något man knappt vågade prata om. Då fanns inga datingsajter tror jag, men mängder med chattar och forum för olika intressen. Numera finns det hur många som helst att välja bland och just nu i corona-tider är väl det enda sättet att träffa någon när man måste hålla avstånd.

Att Anders träffade sitt livs kärlek är jag förstås väldigt glad för, att han därmed flyttade till Finland är jag väl inte lika lycklig över… men men, vi kan höras, och hörs också, när vi vill och hur ofta vi vill på internet. En himla bra grej 🙂

Har du träffat någon via nätet? Berätta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *