Jäkla skitmånad!

Jäkla skitmånad!

Jag avskyr oktober! Det är en jäkla skitmånad då allt tråkigt händer och folk dör. Jag ska förklara…

För tre år sedan hade vi tre dödsfall på sex dagar… i oktober… nu är det tydligen dax igen… å det är oktober… Förra gången var det först min väninnas son, sen en bekant till familjen och sista min moster. Hade vi inte haft Baileys (vår hund alltså) så hade vi nog tappat förståndet totalt och gått under. Han fick ta många snoriga kramar och mycket tårar i pälsen.

Häromdagen körde en ambulans upp på vår gatan och stannade utanför grannen. Vi såg hur de körde iväg med en livlös granne och jag sprang ut till systern som stod utanför huset och såg helt vilsen ut. Hon visste inte vad som hänt, mer än att hon hittat sin bror liggande livlös i badrummet. Igår fick jag veta att han fått en stroke och var riktigt illa däran.

Mina barn ringer mej aldrig när jag jobbar, de skickar sms. Men idag vid 18.30 ringde sonen flera gånger till mej och till slut kände jag att jag måste svara. Då får jag veta att hans barndomskompis J dött på morgonen. Vi visste att han varit med om en bilolycka och brutit ryggen, men att operationen gått bra och att han fick komma hem igår. Imorse hittades han livlös och gick inte att rädda. På hans facebook kan man läsa att han skrivit bara några timmar tidigare hur skönt det var att vara hemma igen och få ligga i sin egen säng.

Unga människor ska inte dö! Framför allt så ska barn inte dö före sina föräldrar! Det är så fruktansvärt fel och orättvist. Jag tror att varenda förälder skulle ge sitt eget liv för att rädda sitt barn och i det här fallet vet jag att det är så. Det finns så mycket som jag inte kan skriva om vad som hänt med hänsyn till alla inblandade, men sanningen är så fruktansvärt att jag önskar att jag inte visste några detaljer.

Idag blev vi en godhjärtad person mindre. J var en glad skit om än lite annorlunda… Han är grabben som firade sin 20-årsdag med att köpa alkoholfritt jordgubbsvin på systemet… J som jag varit på så många klassresor med, gjort läxor med och haft med till Öland. J som jag lagade amerikanska pannkakor med på hemkunskapen för att ingen annan ville jobba med honom… J som var galen i hundar och alltid hade ett snällt ord över till alla. Han fick fylla 21, men kommer inte att fylla 22. Jag lärde känna honom när han var 10, en av mina extraungar…

Himlen har fått en stjärna till, som säkert kommer att lysa blått. Det var en färg han gillad.Vi skickar varma tankar till hans mamma och syster och deras hundar. Du fattas oss J.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.