Kapten Sabeltand – höstens biotips!

Kapten Sabeltand – höstens biotips!

I lördags var jag inbjuden av Finest att se en av höstens familjefilmer och passade samtidigt på att umgås med min trassling. Det heter nog egentligen syssling (min pappas kusins dotter) men vi är inte säkra på det och tycker att det där med släktskap är lite trassligt att hålla reda på, så vi kallar oss för trasslingar istället  🙂

Jag mötte upp trasslingen, hennes dotter och dotterns kompis utanför Skandia en liten stund innan filmen skulle börja. Vi skulle se Kapten Sabeltand och skatten i Lama Rama och jag hade ingen aning om vad filmen handlade om och det kunde heller inte barnen tala om för mej… men att det skulle vara någon form av piratfilm var ju ganska självklart. Men jag visste inte ens om den var tecknad eller inte…

När vi kom in genom dörrarna möttes vi av Kapten Sabeltand him self och ungarna blev både blyga och lyckliga på samma gång. Innan vi satte oss i salongen fick vi godis i form av piratpengar, guldpengar och smakisdricka. Å sen körde allt igång. Å jag blev väldigt överraskad!

Ca 80 minuter senare var jag övertygad om att jag sett årets familjefilm! Den roade verkligen både gammal och ung och innehöll det mesta som gör en film underhållande. Det var spänning, humor, intrig, gulliga djur, sensmoral och en liten krydda kärlek. Något för alla! En film jag varmt kan rekommendera till hela familjen med barn från 5-årsåldern ungefär. Jag frågade vad ”våra” barn gillade den, de är ungefär 6 och 10 och de gillade den skarpt! Själv tyckte jag att tiden gick ovanligt snabbt och det är ett gott betyg för att vara mej  🙂

Premiären är på fredag, så samla familjen och ha en mysig stund i biomörkret. Ett höstlovstips kanske? Å nu vet jag att den inte är tecknad  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *