Killer Queen!

Killer Queen!

I lördags var det alltså dax att uppleva Seniors 18-årspresent. Av en slump såg jag redan den 1 februari att biljetterna hade släppts till Killer Queen. Det är en slags fejkupplaga av den riktigt gruppen Queen och som Queen gett sina lovord. Som stor Queen-fan visste jag att detta ville Senior uppleva!

Skulle vi ge honom det i present så skulle platserna vara bäst, så jag trodde att loppet var rätt kört. Men jag ville kolla och la in alla uppgifter som behövdes för beställning. Snacka om att jag bara gapade när skärmen visade fyra platser längst fram vid scenen. Inte helt i mitten, men ganska så… Jag ropade på Martin och berättade hur jag tänkte och visade honom platserna. Det var självklart att detta var den perfekta 18-årspresenten till Senior som är ett av de största fansen Queen har.

Så blev det och i dryga 6 månader hade vi biljetterna hemma innan Senior till slut fick dem. Han blev överlycklig! Smilet nådde upp till hårfästet  🙂  Sen fick han vänta ytterligare 2 månader och i lördags var det alltså dax.

Först fick han välja matställe att äta på, det blev den lokala pizzerian. Martin och jag åt sallad, medan de andra slafsade i sej pizza och kebab. Gott var det iallafall. Sen körde min pappa oss till Globen vid 17-tiden. Det är ett enda stort kaos i hela Globenområdet, så det var skönast att få skjuts och slippa leta parkering osv. Klockan 20 var det dax! Vi satt bara någon meter från scenen och hade full koll på ALLT!

Konserten/showen var klart godkänd. Jag vet inte om det var en konsert eller show eftersom detta egentligen ju är skådespeleri. De som gör Killer Queen har ju sina roller, var och en gestaltar någon i ursprungsgruppen. Jag har sett den riktigt gruppen och hade lite svårt att se det som något annat än som en show, även om det var en bra show. Freddie Mercury är slående lik, även om denne hade en liten ölmage och var lite väl utstuderad i sina rörelser. Men tänderna, mustachen och rörelserna fanns där, precis som de skulle. Gitarristen var kanske inte slående lik, men otroligt skicklig! Trummisen har alltid varit min favorit och hans var inte alls lik, men skitduktig! Basisten hade rörelserna, mao stod helt still, precis som originalet.

Sen har vi ju musiken! Jag tror inte att det finns en enda människa som inte känner till något av det Queen har gjort och tycker att det är bra. Precis som vid originalkonserterna så avslutade man med We are the Champions där Mercury kommer in med cape och kungakrona. Innan dess hade man spelat alla favoriter, Radio gaga, We will rock you, Kind of magic, Who wants to live forever  och självklart Dont stop me now. Allt förvånansvärt likt både i sång, musik och rörelser.

Senior var nöjd och sken igenom hela showen. Vi hade gott om plats att dansa på och detta uppmanades vi också till konstant. Efter två timmar var det slut och vi blev upphämtade igen. Junior hade ont i händerna och blåmärken på låret efter att ha klappat takten på låret  🙂 Jag fotade och filmade massor, så nu har vi både minnet och inspelad musik att se och lyssna på.

Detta var den ultimata presenten till Senior. Å är du eller någon i din närhet ett fan av Queen så är ett hett tips att se dem nästa gång de är i Sverige. Det är inte äkta vara, men så gott som. Har man inte sett riktiga Queen så kan jag garantera att man blir mer än nöjd. Vi som sett den riktiga upplagan får ändå en riktigt fin upplevelse och suverän musik  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *