Knepigt…

Knepigt…

Satt igår och kollad runt på olika postordersidor på nätet och beställde ett par grejer som jag behöver. Men jag har problem… jag vet nämligen inte vilken storlek jag har numera… eller rättare sagt; jag har svårt att förstå att jag inte är tjock längre.

Jag har gått ner långsamt och när jag började vägde jag 69 och hade stl 40 i byxor. Till mina 156 centimeter är det ju såklart alldeles för mycket. Som normalviktig med den längden borde man väga max 60 och ha stl 36. Ganska snabbt krympte jag i stl 38 och bytte ut alla mina byxor, shorts och kjolar. Men det dröjde inte länge förrän allt satt löst igen, men jag har inte vågat köpa mindre… det är ju lixom bara smala människor som har 36… å jag är ju inte smal…

Det är väldigt svårt att förstå att jag faktiskt har tagit bort drygt 10 kilo och att det är 2 storlekar och att jag borde kunna ha stl 36. Jag skulle ju iaf kunna prova!!! Men det har jag inte gjort hittills för det har lixom känts helt omöjligt. Inte ens med skohorn och vaselin skulle det ju vara möjligt, eller?

Jag ser ju själv hur illa byxorna sitter. De glappar i midjan och hänger i baken. Jag får in en hand på tvären i midjan och kan nästan dra av mej brallorna knäppta… så det skulle ju bara vara logiskt att ta en storlek mindre. Men nu är jag ju inte logisk när det gäller min vikt.

På förra bloggeventet fick jag ett par trosor från Rönisch i stl S. Jag har andra trosor därifrån i stl M som jag tycker sitter ok, lite löst kanske… men när jag såg att det var S så blev jag lite ledsen och tyckte det var synd att de var för små eftersom de är så jäkla sköna. Men jag testade iaf och de satt perfekt! Så igår beställde jag faktiskt två klänningar i stl 36-38, visst är jag modig  🙂

Så nu får vi se hur fel jag har i min syn på min egen kropp. Jag tror ju inte att de kommer att passa, men helt logiskt borde de ju göra det. Tänk att det ska vara så svårt att se hur den egna kroppen verkligen ser ut. Jag är 156 cm och väger just idag 59 kg och har ett BMI på 24,2 och räknas alltså som normalviktig. Andra ser mej som smal, jag själv ser mej som ”rund”… Kanske inte tjock, men absolut inte smal!

Men om de här kläderna verkligen passar kanske jag faktiskt till slut fattar vad andra ser och att jag faktiskt är smal. Det ska bli väldigt spännande… hur ser ni på er kropp? Är ni smalare i skallen än i spegeln eller tvärtom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *