Kommer UD stoppa resorna?

Kommer UD stoppa resorna?

Om 138 dagar är det meningen att vi ska åka till Gambia. Men Ebola sprids just nu i Afrika och idag hörde jag att den kommit till Gambia. Än så länge obekräftade uppgifter, som jag hoppas är oriktiga. Ebola är nämligen en av de grymmaste sjukdomarna som är näst intill omöjligt att bota med 90 % dödlighet.

Jag chattade precis med Ving´s kundtjänst och frågade vad de vet och det är inte mycket än så länge. UD har inga rekommendationer vad det gäller Gambia, å då anses allt lugnt. Skulle UD avråda från resor så får vi tillbaka hela summan eller omboka utan kostnad. Jag har ingen aning om hur vi gör isf… det får vi ta ställning till då.

Det är ju inte oss det är frågan om i det fallet, utan våra vänner som bor i Gambia. Linda, Smile och hans familj och alla andra vi känner där. Malaria är nog så problematiskt, men det går ju att bota. Ebola är något helt annat, helt fruktansvärt!

Så nu hoppas jag att uppgifterna inte stämmer och att man ska få läget under kontroll innan november. Inte för vår skull, vi kan vänta, utan för alla som bor i Gambia och länderna i Väst Afrika. Det här är lixom det sista man behöver där. Turisterna behövs för att de ska överleva, utan turister blir det katastrof.

Det här känns så fruktansvärt att det är svårt att ta in. Sprids smittan kommer vänner att dö, det är en verklighet. Å här sitter jag och gnäller om svullna ögon… det gäller att ha perspektiv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.