Konstig dag

Konstig dag

Fick samtal i morse att jag behövdes i tingsrätten. Gjorde mej iordning så snabbt jag kunde och körde dit. När jag kom fram hade en annan nämndeman hunnit före, så jag hamande som värd istället. Då tar man hand om dem som ska vara med i en rättegång, målsägande, den åtalade eller vittnen.
 
Stannade bara ett par timmar och tänkte sen att jag skulle åka förbi min gamla lärare vars elev dog igår. Jag ville bara kolla att hon var ok. Så jag åkte dit, åt lunch och fikade med henne. Sen skulle det vara minnesstund för flickan och man bad mej stanna kvar som representant för kommunen.
 
Vi samlade alla elever, polisen, kurator, en präst och ansvarslärare var med. Så gick vi till platsen för olyckan. Polisen stängde av trafiken tillfälligt och alla fick lägga ner blommor, teckningar och tända ett ljus. Det var väldigt fint och mycket värdigt.
 
Sen skulle jag direkt till möte med junior och hans lärare. Det blev ett känslomässigt hopp i skallen som var ganska brutalt. Men det är bara att koppla om och göra det man ska lixom.
 
Nu ska jag ta det lugnt en stund, ta hand om junior. Senior kommer nog hem snart, han har varit på museum med sin klass. En kopp te skulle sitta fint.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *