Köpa bil?

Köpa bil?

Vi har spara ihop en del pengar, har det ganska ok ekonomisk och vi har tid just nu, därför har vi bestämt oss för att byta bil. Peugeoten som vi har nu har en liten ilsken lampa som lyser då och då och ingen hittar felet, rätt vad det är har kylarvattnet läckt ut, utan att vi sett nån pöl, ratten glappar och lite annat smått och gott. Det är en 2001:a som är skön att köra, men dax för oss att byta och nu har vi ett bra tillfälle tycker vi. I höst kommer vi definitivt inte ha tid eftersom Martin ska plugga.

Så vi har börjat att kollat runt lite. Vi har inte råd med en ny bil, dessutom tycker vi att det är slöseri med pengar att köpa en helt ny bil. Efter bara en ägare och några futtiga mil har värdet halverats, så vi tänkte titta efter en 4-5 år gammal modell. Vår budget ligger runt 60-65 000… eftersom vi bägge vägrar att ta lån för att köpa bil. Sånt gör man inte i vår värld. En bil är en lyxvara, den köper man kontant! Vår gamla bil kommer min pappa att ta över, så där räknar vi inte med några pengar alls.

Med detta i bakgrunden har vi fastnat för en Skoda Octavia. Enligt oberoende källor är det mycket bil för lite pengar. Det vi dessutom behöver är ju en bil där jag kan dra fram stolen mycket och Martin kan dra bak stolen minst lika mycket. En bil som ska passa både en 156:a och en 195:a är inte så lätt, då pratar jag centimetrar… Dessutom ska vi ha plats för hundbur, ha dragkrok och bra plats för passagerare bak. Tydligen skulle Octavia passa in på allt detta.

Färg kan man ju knappast bestämma när man köper begagnat, men man kan ju önska… då skulle jag nog vilja ha en blå. Men en silverfärgad, eller tom guld är helt ok. Svart och vit går nog bort, all skit syns för bra 🙂 Men men, detta är en ren lyxfråga, det blir vad det blir. När, är också en bra fråga… det blir när det blir… när vi hittar nåt bra – då slår vi till!

Vi tar gärna emot synpunkter på vårt bilval och förslag på andra bilar som kan vara värda att titta på!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *